O mojem delu

Trženje pohištva preko interneta

Matija Zajšek, četrtek, 16. julij 2015 ob 13:28

Glede na to, da se že skoraj polna tri leta ukvarjam s trženjem pohištva preko interneta predvsem na slovenskem področju in glede na to, da o pohištvu svetujem že vrsto let (še pred samostojnim spletnim nastopom), sem se odločil, da na nekaterih spletnih slovenskih mestih (ki to omogočajo) nekaj besed o svojem delu, delim tudi preko njihovih blogov.
Zato v nadaljevanju v tem blogu opisujem svoje izkušnje iz trženja pohištva preko interneta. Morda bo komu koristilo pri njegovi prodaji preko interneta, pa naj si gre to za pohištvo ali kaj drugega.
Moja spletna stran, preko katere tržimo pohištvo za več slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev je Mizarstvo.si.
Njen osnovni namen je, da na eni strani predstavljamo slovenskim interesentom vse izdelke v povezavi s pohištvom in mizarstvom (tudi zunanje lesene izdelke (nadstreške, vrtne garniture, vrtne paviljone, zimske vrtove).
Spletna stran je v času tega pisanja stara vsega 15 mesecev, na njej pa se do tega trenutka predstavlja cca. 15 slovenskih mizarjev in cca. 10 slovenskih notranjih opremljevalcev.
Zraven pohištva in zunanje lesne opreme se na njej predstavljajo tudi mizarji, ki izdelujejo stavbno pohištvo. In, če pomilim, da za sodeloavnje in trženje do tega trenutka nismo uporabljali nobenih posebnih dodatnih kapacitet in profesionalnih prodajnikov na terenu, se mi zdi, da je izplen za prvo, dobro leto dela, dokaj zadovoljiv.
Ker je naokrog že polno leto, nekateri izmed njih, že podaljšujejo sodelovanje, tudi v drugo leto sodelovanja - kar si na Mizarstvo.si štejemo kot poseben dokaz, da svoje delo opravljamo dobro in, da smo na dobri poti.
Na mizarstvu smo si sodelovanje zamislili z mizarji in opremljevalci na dva načina.
Prvi je, da za njih pripravljamo prispevke, ki so uvrščeni visoko v Googlu, objavimo njihove kontakte in nato stranke kontaktirajo direktno njih.
Drugi pa je, da ne objavimo njihovih kontaktnih podatkov. V tem primeru povpraševanja priletijo na naš naslov, mi pa jim posredujemo povpraševanja naprej, po tem, ko z njimi že opravimo prvi razgovor.
V prvem primeru smo poplačani od zneska za reklamiranje, v drugem primeru pa od zneska od prodanih proizvodov.
V večini primerov se sicer manjši mizarji odločajo za sodelovanje na podlagi provizije (drugi primer sodelovanja), saj jim s tem ni treba plačati vnaprej reklame, za katero niso prepričani ali bo delovala, je pa res, da na ta način, mi odločamo o tem ali in komu pošljemo povpraševanja. Večji mizarji, ki si lahko privoščijo, da pokrijejo reklamo (celoletno sodelovanja) vnaprej, imajo objavljene svoje kontaktne podatke in z njimi sodelujejo čisto preko reklame.
Zraven teh dveh način na področju pohištva za posamezne sodelujoče odpremo še dodatne spletne (nišne domene). V teh primerih pa pod blagovno znamko mizarstvo.si, v celoti prodajo za njih opravljamo mi (od izmere na domu, svetovanja, priprave ponudbe in , marketinga in vse komunikacije do realizacije stranke, naprej).
Vgradne omare
Otroške sobe



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42