Drugo poročanje o spletnem nastopu

Matija Zajšek, četrtek, 30. julij 2015 ob 23:07

V prvem blogu na Prlekiji sem najprej opisal nekaj spletnih mest na katerih zadnja leta delujem in postavljam celovito spletno stran za vse slovenske mizarje, opremljevalce s pohištvom in dizajnerje. V njej sem opisal kje se trnutno še zelo mlada spletna stran nahaja in koliko je zaenkrat pridruženih podjetnikov, v tej objavi pa bom nekaj več besed namenil tistim, ki si želijo tudi sami na podoben način, postaviti lasten spletni posel.
Hec je v tem, da je tudi mene, zgodba o vodenju posla preko spleta, pred leti, zelo potegnila. Mislil sem si, da ga ni lepšega posla, kot, da ustvarjam od doma in pišem o pohištvu in notranji opremi. Po eni strani mi pisana beseda leži, po drugi strani pa sem že toliko časa v prodaji pohištva (še bolj pa v marketingu), da bo to ena super reč, ko bom enkrat imel postavljen spletni posel od doma.
No, dokaj hitro, sem spoznal, da tako kot vsaka druga reč, tudi postavljanje spletnega posla, ni samo med in mleko. Je treba delat:).
Na začetku sem spremljal kaj delajo drugi, kako delajo, klicaril naokrog za nasvete, se učil, testiral in skoraj ga ni spletnega prijema, ki ga ne bi poskusil.
Navsezadnje sem še pred samostojnim spletnim nastopom, sam vodil večje marketinško prodajne oddelke v pohištveni branži in nekaj metod, ki smo jih odkrili že tam, uporabljal tudi pri svojih začetkih.
Vseeno pa tistim, ki danes začenjajo s svojim spletnim poslom, priporočam, da vzamejo v račun, da bo trajalo. Do uspeha, resnega preko spleta, ne prideš čez noč.
Sam sem trenutno v tretjem letu svojega spletnega ustvarjanja in lahko rečem, da šele zdaj počasi posel postaja takšen, da sem neodvisen od drugih zgodb in navez. Je pa res, da je v tem času, za to šlo cca. csakodnevno delo po 5 ali šest ur, zraven rednih službenih oz. pogodbenih obveznosti.
Zdaj, ko sem s svojimi spletnimi projekti nekaj malega če na dobrih pozicijah v Googlu tudi s težkimi besedami, vse bolj napadam tudi nove, težke generične besede. S katerimi bi rad do konca letošnjega leta prišel na prve strani Googla.
Zraven tistih, s katerimi mi to že uspeva, so zdaj na vrsti:
Otroške sobe

Vgradne omare

Mladinske sobe

Garderobna soba



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42