Po »Olginem pločniku«...

Pohod in kolesarjenje po teritoriju krajevne skupnosti Ljutomer

Rudi Stegmüller, nedelja, 14. junij 2015 ob 16:181
Po »Olginem pločniku«...

Novi obrazi v vodstvu Krajevne skupnosti Ljutomer so prinesli nove pristope do svojih krajanov ter pričeli nadgrajevati način dela. Pohvalna je ideja predsednika sveta KS Ljutomer Cvetka Melina, ki je nedavno uspešno organiziral pohod in kolesarjenje po teritoriju lastne krajevne skupnosti. Na dogodek je povabil člane sveta KS, člane občinskega sveta Občine Ljutomer iz 1. volilne enote in javne uslužbence občinske uprave.

Z navdušenjem so se dogodka udeležili tudi podžupan Janko Špindler, direktor občinske uprave Tomislav Zrinski in županja mag. Olga Karba. Udeleženci so se zbrali v zgodnjih dopoldanskih urah na dvorišču občinske zgradbe ter se sprva peš odpravili iz Ljutomera po novem pločniku proti Spodnjem Kamenščaku. Novo občinsko pridobitev so preimenovali kar v »Olgin pločnik«, saj ji je slučajno ali pa je bilo še kaj drugega nazmes, uspelo investicijo uresničiti že v prvih mesecih svojega drugega mandata. Znano pa je, da je ta investicija bila v preteklosti volilna obljuba skoraj vseh njenih predhodnikov.

Ogledali so si Vilo, Jurševko in nove komunalno opremljene parcele, ki jih občina prodaja za stavbna zemljišča na začetku naselja Spodnji Kamenščak ter imajo odlično sončno lego s čudovitim razgledom na Jeruzalem in ljutomerske ribnike. Sledila je pot do izhodiščne točke in malica. Nato so se udeleženci s kolesi podali do Babjega Ložiča, kjer so nedavno bile nameščene štiri predstavitvene table in kjer je zaščiteno območje ter odlični teren za sprehode. Obiskali so tudi sosednjo KS Cven z ogledom prenovljenega nekdanjega zadružnega doma ter se okrepčali pri Saši Polajnar, ki je občinska svetnica ter dolgoletno uspešno vodi svojo gostinsko-turistično dejavnost.

Kolesarska pot jih je nato vodila preko Noršinec do Babinec. Tu sta jih pričakali prijetni sogovornici, kot se je kasneje izkazalo tudi odlični gostiteljici Jožica Berden, predsednica tamkajšnjega izredno aktivnega turističnega društva in predana vsestranska aktivistka Darinka Štuhec. Z veseljem sta razkazali veliko pridobitev, novo nadstropno in s talnim gretjem opremljeno zgradbo, kjer že potekajo različne aktivnosti lokalnega in širšega pomena. Pravo presenečenje pa je šele sledilo, saj so bili udeleženci pogoščeni s pravim pravcatim »nebeškim« kosilom. Tudi dobre prleške kapljice ni manjkalo tako da se je celotno dogajanje v prijetnem vzdušju kar precej zavleklo.

Udeleženci so združili prijetno s koristnim, ogledali so si nove investicije, kot so pločnik na poti do Spodnjega Kamenščaka, podvoz in nadvoz v Ljutomeru, gozdni kompleks Babji Ložič ter se pogovarjali o idejah in drugih nujnih ukrepih v ljutomerski krajevni skupnosti, srečevali in pogovarjali pa so se tudi s slučajno mimoidočimi krajani. Tovrstno kolesarsko »KS« potepanje ni zadnje, še več, nedvomno mu bodo sledile tudi vse druge KS na območju ljutomerske občine ter se bodo tako izvoljeni predstavniki še bolj srečevali in kontaktirali s svojimi sokrajani kar bo nadgradilo načrtovane projektne aktivnosti in občutno izboljšalo informiranje ter povezovanje med ljudmi.

Rudi Stegmüller




Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42