Forum
MHA
 ModeratorObjav: 7.283Ugled: +329
 Član 2146 dni
Odg: Kosovni odpadki - torek, 9. marec 2010 ob 18:46 Pri nas tüdi že celi den razkopovlejo po našen küpi.
Prijavi neprimerno vsebino
Legionar
 PrlekObjav: 1.820Ugled: +146
 Član 1162 dni
Odg: Kosovni odpadki - torek, 9. marec 2010 ob 20:49 Tak, moja bivša sedežna je tüdi na küpi. Tista plova. Šele tedaj, ko bo posekano zadnje drevo, šele tedaj, ko bo zastrupljena zadnja reka, šele tedaj, ko bo ujeta zadnja riba, šele tedaj boste spoznali, da denarja ni mogoče jesti. (vrač Beli Orel, pleme Cree)
MHA
 Član 2146 dni
Odg: Kosovni odpadki - torek, 9. marec 2010 ob 21:03 Mađari po to fse odpelajo, duma poglednejo ke je dobro, ke je ne dobro pa f šumo vržejo.
Pepek z brega
 UrednikObjav: 2.098Ugled: +267
 Član 2167 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 11:44 To pa so ne mađari krivi, pač pa naš neosveščeni narod, keri ne zno ceniti svoje preteklosti. Mađari pač poberejo, kej lehko v promet sprovijo...
V razmislek Oldtejmeron in drügin, keri se ukvarjajo s ten - mogoče bi bilo dobro iti v akcijo osfeščanja lüdi in načrtnega zbiraja materjola po hišah, dokič še je ne fse na smetišči...
Znon ka je problem skladiščeja fsega toga. Mogoče bi se nejšla rešitef tüdi za to... Aufbiks - čreva na plot!
trakulja
 NovinecObjav: 6Ugled: -4
 Član 1078 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 15:08 Pepek z brega je napisal/a:
To pa so ne mađari krivi, pač pa naš neosveščeni narod, keri ne zno ceniti svoje preteklosti. Mađari pač poberejo, kej lehko v promet sprovijo...
V razmislek Oldtejmeron in drügin, keri se ukvarjajo s ten - mogoče bi bilo dobro iti v akcijo osfeščanja lüdi in načrtnega zbiraja materjola po hišah, dokič še je ne fse na smetišči...
Znon ka je problem skladiščeja fsega toga. Mogoče bi se nejšla rešitef tüdi za to...
ja Pepek nega problema za skladišče.... LOTMERŠKA MURA je še stalno prozna, tak da je placa več kot dovolj......
Legionar
 Član 1162 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 15:44 Dejan je napisal/a:
To si ti vün vloča al ovi, kej so zej notri? 
Ovi. Za v naši ulici pa so meli napovedano gnes, ka do pobirali. Samo dupudne je priša s kontejneron, pa naloža samo hladilnik, kerega sen nastava, ostalo pa püsta, pa isto tüdi pr sosidovih. Zapa ne ven, či to sorterajo, pa pobirajo po etapah, ali zake je ne ostalega tüdi notri vrga?
Ja, pa še glede totih storih vrednosti, ke eni tak radi to mečejo; ker sen dosti na slüžbeno na tereni, ven ka se -še posebej po kmetijah- tega dosti nejde. In enih por let nazoj so Avstrijci od naših kmetov kipüvali tote starine. In marsikeri je kakšo storo stvor da fkrej, z besedami "to si samo pelej, zapstoj, itak je tota stora nesnoga več nič ne vredna". Lidje so malo neuki, ke se tega tiče. Jaz sen pred nekej cejta pri ene kolegi na podstrejši nejša sadjarski priročnik z leta 1890 (ali tak nekak), še v gotici pisani. Pa mi je reka, to si samo nesi, itak je v nemščini, pa še tak napisano ka se nič ne razmin v to. Jaz pa sen seveda vzeja in knjigo shronja, pa jo zej mon na častnen mesti. Šele tedaj, ko bo posekano zadnje drevo, šele tedaj, ko bo zastrupljena zadnja reka, šele tedaj, ko bo ujeta zadnja riba, šele tedaj boste spoznali, da denarja ni mogoče jesti. (vrač Beli Orel, pleme Cree)
Progress
 PoznavalecObjav: 289Ugled: +46
 Član 739 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 18:30 Se se vmes še dobre stvari nejdejo za mene, ne ka ne za madžare. Tak kak provi Milan, če mi kej gda iščemo nihče nič nema, zej pa vidimo...
Legionar
 Član 1162 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 20:01 Ja Dejan, tista termo peč je moja. Samo neke je ne moglo biti vredi, verjetno se prekinili zavolo vremena ali kej? Vdilen tü po naši ulici so ne pobrali, ne ven ke je to... Šele tedaj, ko bo posekano zadnje drevo, šele tedaj, ko bo zastrupljena zadnja reka, šele tedaj, ko bo ujeta zadnja riba, šele tedaj boste spoznali, da denarja ni mogoče jesti. (vrač Beli Orel, pleme Cree)
MHA
 Član 2146 dni
Odg: Kosovni odpadki - sreda, 10. marec 2010 ob 20:39 San či je že pobra tisti hladilnik, te bi še lehko tisti küp pobra, či je že neke pobira, taka dvomin ka bi zavolo vremena, ali pa dere je nalaga, mu je šef reka ka nej gre dumu, pa tisti hladilnik naloža, pa ša domu.
Pa meni se vidi ka so skos na dve rundi pobirali, ka so ne fse naenkrat odpelali. Či pa nedo fse odpelali, tepa do tak 17. aprila prostovolci pobrali, ki je naša občina tak "zagreto" pristopila scoj k toti akciji.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.
Pridruži se nam na Facebooku
Prikaži zadnje objave v 4h - 24h
Prikaži celoten forum
Pogovor v živo
 Nalagam ...
|
|