Dejan sreda, 21. oktober 2015 ob 20:01

Sej pa je to blo jasno ka bi NATO pa ZDA z vso svojo mašinerijo lehko tote jamske lidi v enen tedni zbrisali. Samo za to nega interesa. Večji del jihovega orožja pa itak kunča v rokah teroristov. Ampak to je biznis.

jozejuz četrtek, 5. november 2015 ob 20:57

Nekaj se premika. Baje bi naj v državi že bili prvi kilometri ograje. Me pa zanima, kakšna "ograja" je to, da stane 12 evrov na tekoči meter. Verjetno je to bolj bodeča žica, ki pa kaj dosti pri tem ne bo pomagala.

MHA četrtek, 5. november 2015 ob 22:24

Dere je Orban začna delate ograjo, bi jo mi tüde mogli Tako

Dejan petek, 6. november 2015 ob 13:57

Sej Orban je edini politik v EU bija, ki je upošteva zakone, ki si jih je EU soma napisala glede tega, pa so ga vsi označili za rasista pa fašista. Ne ven, zake te sploh so toti zakoni, či se ne upoštevlejo. Zej če je ograja prav ali ne, ali je to humano itd, ... je drüga zgodba. Dejstvo pa je, ka de verjetno še Nemčija, ki je od vsega začetka vobila vse lidi gor, pomalen začela ograjo postovlati... So vidli, ka je to vse za seboj potegnilo, beguncov je por procentov, ostalo so ekonomski migranti. Če de šlo tak napre, bomo pomalen celo Afriko meli v Evropi.

Mogli pa bi že na zunanjih mejah delati selekcijo. Če je vojna v Siriji, so begunci iz Sirije. Vse ostalo se vrne nazej. Pogojno še mogoče Irak/Afganistan, če kak dokože, ka je iz nevarnega območja. Zej pa je to vse od Pakistana, Bangladeša, pol Afrike, ... keko sen tüdi som poleg bija pa to vida. Dere pa so toti lidje že enkrat v EU, pa so gazili en mesec prek vseh držov de jih po mojen potlan dosti težje nazej vročati. Dvomin, ka do vsi lepo rekli, OK, gremo mi nazej domu, fejn se mete...

Mi ka bi ograjo postovlali po mojen nima smisla, ker je tüdi meja s Hrvaško takšna, ka je to skoro nemogoče. Smiselno je ge na zelenih mejah postaviti samo kakšne ovire, ka se lidi usmerja na uradne prehode in se jih tan prevzema, ka pač ne lazijo vseposod prek, kak se je to dogajalo, gda so jih Hrvoti vozili na mejo kak da bi šoder fsipa. Če bi že gi ograja bila, bi to moglo biti že v Grčiji oz. pač tan večja kontrola vsega, kak sen že pret napisa.


Pa temo na forumi sen ločja od teme Politika, nej bo posebej to...

MHA nedelja, 8. november 2015 ob 18:38

Točno tak, že v Grčiji bi jih nej ločili keri je begunec pa keri je ekonomski migrant in tote ekonomske takoj nazej poslate. Ograjo bi jas vseeno nareda, či je šengen, nej tüde vala šengen, pitaje keko je potencialnih ovih med jimi, pa to kak so jih hrvoti vozili pred.... Či do nemci zaprli mejo, do jo avstrici tüde, hrvoti pa do nan dale vozili in te de se vse stavilo prinas. Vsakši den nas toti begunce koštajo skoro 1 mio €, tote peneze bi lehko kak drugače ponücali za svoj narod, momo zadosta revežov prinas, penzioniste, javni sektor, za deco, za infrastrukturo,momo zadosta katastrofalnih cest, pa mostov, keri so polovično zaprte zavolo dotrajanosti, opremili policeje in ostale ekipe ki so v sisteme zaščite in reševanja, bolnice nücajo nove aparate,....

jozejuz torek, 10. november 2015 ob 22:51

No, in ograja vendarle bo! Oziroma bodeča žica, tehnična ovira, ali karkoli bo temu že novo ime. Očitno so v Evropi spoznali, kaj je prav. Na žalost pol leta prepozno.

MHA sreda, 11. november 2015 ob 18:16

Na žalost res prekesno. Trebalo bi redno ograjo, kak jo mojo Madžari, pa po celi meji. Hrvoti pa kak pričakovono nan že klibüvlejo...

izi sreda, 11. november 2015 ob 18:53

Prepozno

Dejan četrtek, 12. november 2015 ob 20:25

Sej tota ograja neje namenjena, ka bi nekoga stovlala, ka bi osta pred ograjo. To je, kak sen gori napisa, ka se ne hodi ge šte prek, ka se usmerja na uradne prehode.

Sen pa glih pret statistiko gleja, okoli 120.000 lidi je iz štirih evropskih držav, ki so v Nemčijo prišli: Kosovo, Albanija, Makedonija pa Srbija Hihihi Hjooj To te buje Nasmeh Lidje so izkoristili "dan odprtih vrat" pa šli na lepše Nasmeh Sicer de tote Nemčija venda po hitren postopki nazej poslala. Fsej tak bi bilo smiselno.

kreks četrtek, 12. november 2015 ob 21:18

Tota ograja je en drek. Samo ke do se živoli notri plele pa klale.

MHA petek, 13. november 2015 ob 15:59

Ci bi ograjo naredli po celi meje, te bi lehko kontrolerano lidi sprejemali, in jih teko sprejeli, keko jih lehko oskrbimo, dere pa de na poti 20 000 lidi, do jih hrvote san k nan vozili, mi pa jih nemo folgali oskrbüvate, avstrici pa tak ali tak nedo sprejeli teko lidi. Tako

jozejuz sobota, 14. november 2015 ob 15:40

Včeraj so ti "begunci" pokazali Evropi svojo hvaležnost, da jih spuščamo odprtih rok, jim damo jesti, denar, stanovanja pa še kaj. Oni pa nam vračajo z vso svojo dobroto.

MHA sobota, 14. november 2015 ob 21:44

Zal je prislo do tega, ke sen pred enin tednon napisa. Žalosten

Dejan sobota, 14. november 2015 ob 22:20

V Evropi je že ovači zadosti simpatizerov IS, sej jih je več tisoč šlo v preteklih letih se dol borit. Ker so državlani EU, se normalno lehko nazej vrnejo in to je rezultat. Sej so verjetno toti teroristi vsi bili državlani Francije ali pa kere drüge države v EU. In to je problem, toti lidje so itak že vseposod med nami. Pa večni problem integracije/asimilacije, ki ne delüvle, toti lidje majo že svoje države znotraj EU držav, ge valajo jihova pravila.

Begunci pa glihtak bežijo od vsega totega terora k nan. Vmes pa je seveda tüdi kakšen, ki nima glih dobrih namenov. Evropa pa pri tem preveč popüšča, vsen bi radi ustregli, na kunci pa lastni lidje nastrodajo.

Vse sküp pa se itak dogaja samo kak reakcija na to, kej je Zahod nareda na Bližnjen vzhodi, vse je v kaosi.

MHA ponedeljek, 16. november 2015 ob 13:17

Pa vse tote bi jaz izgna z Evrope, drzavlanstvo vzeja pa izgon. Begunci pa tüde bi lehko v sosednje arabske drzove sli, ne pa sen silijo. Ze ci de to vse tü ostalo, te vemo kaksa de evropa za 20-30 let.

jozejuz četrtek, 19. november 2015 ob 23:23

V arabskih državah jih ne sprejmejo, ker so to za njih neverniki. Ima pa IS tam učitelje. V SA je to, da ostaneš brez glave, podobno kot pri nas, da plačaš 40 evrov policiji, ker nimaš zimskih gum.

MHA nedelja, 22. november 2015 ob 22:16

Ovi den so rekli ka bi nej v petih letih 20 mio lidi prišlo k nan v Evropo.

šmorn torek, 24. november 2015 ob 18:06

Gremo vedno bližje WW3. zaj so še Turki naredli štalo s sestrelitvijo. Bureki eni.

TUNČEK sreda, 25. november 2015 ob 16:02

Pa samo 17 sekund so Rusi leteli nad Türčijo ! Vuuhuu

Dejan sreda, 25. november 2015 ob 19:01

Türki so s ten tüdi uradno povedali, koga podpirajo pa ke so.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.