Mladi ribiči so tekmovali v ribnikih v Gradišču pri Tišini

V Gradišču je bila zaključna peta liga za mlade ribiče iz Ribiške družine Gornja Radgona

Jože Žerdin, torek, 7. julij 2015 ob 12:56
Tekmovanje ribičev v Gradišču pri Tišini

Tekmovanje ribičev v Gradišču pri Tišini

Ribiška družina Gornja Radgona posveča precej pozornosti vzgoji mladih ribičev, ki se vsako leto udeležijo ribiških tekmovanj v ribnikih, ki spadajo pod okrilje Ribiške družine Gornja Radgona. Letos je vsaka temeljna ribiška enota pripravila za mlade ribiče ribiško tekmovanje, ki je potekalo v petih ribnikih in tokrat se je peto prestižno tekmovanje zaključilo v ribnikih v Gradišču pri Tišini.

Tako so radgonski ribiči v ribnikih v Gradišču pri Tišini v nedeljo, 5. julija, pripravili letošnjo zaključno ligo za mlade ribiče U14 in U18, hkrati pa je Temeljna ribiška enota Tišina še pripravila ribiško tekmovanje za mlade ribiče te enote. Na tekmovanju so mladi ribiči, kljub visoki dopoldanski temperaturi veselo namakali trnke in z različnimi vabami lovili ribe. Vsako leto se opaža, da so mladi z velikim veseljem vzljubili ta športni ribolov, kajti kot pravijo mladi ribiči so radi v prostem času v naravi, na svežem zraku, hkrati pa za svojo sprostitev lovijo ribe, hodijo na ribiška tekmovanja, ki se pripravljajo v deželi ob Muri in v slovenskem merilu. Pravijo, da je uživanje rib zdravo, zato mladi ribiči tudi velikokrat lovijo ribe, katere jim pripravijo mame ali očetje, velikokrat pa tudi sami.

Na tekmovanju za prestižna mesta v tekmovanju za pokal Temeljne ribiške enote Tišina je tekmovalo 11 mladih ribičev. Pri mladih ribičih U14 so bili zmagovalci Nino Berden, Tilen Želodec in Tadej Kuhar, pri U18 pa Anže Resnik, Mihael Kukovec in Aleš Sovec. Pokale in priznanja je mladim ribičem podelil mentor mladih ribičev v temeljni ribiški enoti Vinko Šarotar. Sočasno pa je Ribiška družina Gornja Radgona še pripravila zaključno ribiško tekmovanje za mlade ribiče. Pri U14 so bili zmagovalci Mihael Čuk, Nino Berden in Sašo Sovec, v tekmovanju U18 pa so zmagovalci bili Anže Resnik, Mihael Kukovec in Aleš Sovec. Mladim ribičem je pokale in nagrade podelil mentor ribičev Avgust Pelcl. Pekarna Omar pa je v njihovi pekarni spekla pekovski izdelek v obliki ribe in te nagrade so prejeli najboljši mladi ribiči.

Veselje mladih ribičev je bilo ob koncu letošnjega tekmovanja nepopisno in veselo, kajti mladi ribiči Ribiške družine so se na ribiškem tekmovanju in po njem spoznali, si izmenjali ribiške izkušnje… in sklenili, da kljub poletnim počitnicam ne bodo mirovali, ampak bodo s pomočjo mentorjev hodili lovit ribe, pa čeprav samo pod načelom ujemi - spusti, pa tudi to je za mlade ribiče zadovoljstvo. Iz letošnjega zaključnega ribiškega tekmovanja so v Gradišču izbrali tudi dva mlada ribiča, ki bosta v Sevnici zastopala barve Ribiške družine Gornja Radgona na državnem pionirskem tekmovanju za mlade slovenske ribiče.


Več v Šport