Petič »Družinski portret« v Murski Soboti

Evangeličansko bogoslužje z veroizpovedjo konfirmandov

Filip Matko, torek, 7. julij 2015 ob 13:30
Evangeličansko bogoslužje z veroizpovedjo konfirmandov

Evangeličansko bogoslužje z veroizpovedjo konfirmandov

V nedeljo, 5. julija, je bil verski obred v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti že petič izpeljan kot družinsko bogoslužje, kajti skupina mladenk in mladeničev se ves čas skrbno pripravlja na konfirmacijo, ki bo to nedeljo, 12. julija, ob 10. uri. Tako se s svojimi otroki starši udeležijo bogoslužja, le-ti pa so ob sobotah redno obiskovali tudi verouk.

V okviru tokratnega nedeljskega bogoslužja so aktivno sodelovali pevke in pevci otroškega zborčka, kot tudi pevke in pevci skupine Oratorij. Ob mentorstvu in spraševanju duhovnika Mitje Andrejeka so konfirmandi opravili izpraševanje in veroizpoved, s pridigo pa je gostoval eden najpomembnejših sodobnih krščanskih teologov in bibliocistov pri nas Matjaž Črnivec. V okviru petega »Družinskega portreta« se je s tematiko »(Ne) popolna / velika družina« dotaknil vloge vsakega posameznika, kjer je v ospredje »postavil« sedem prioritet, ki bi si jih naj vsak verujoči zastavil: bog, žena - mož, družina, cerkev, služba, hobiji in lastnina.

Nedeljskemu bogoslužju je na cerkvenem dvorišču sledilo še druženje ob kavi in pecivu, popoldne ob 14. uri pa se je v Kupšincih pri Murski Soboti pričela še slovesnost v čast 90-letnice blagoslovitve tamkajšnje kapele.


Več v Kultura in izobraževanje