Po neznosni vročini, ohladitev z nalivi, vetrom in točo

Najmočnejše padavine bodo po napovedih Arsa med drugim na območju Pomurske in Podravske regije, kjer je razglašena tudi velika verjetnost toče

Prlekija-on.net, sreda, 8. julij 2015 ob 11:28
Nad naše kraje prihaja hladnejši zrak

Nad naše kraje prihaja hladnejši zrak

Po vročinskem valu minule dni, ko so se temperature povzpele tudi do 40 stopinj C in je bil za večji del Slovenije razglašen rdeči alarm zaradi velike toplotne obremenitve, sedaj nad naše kraje prihaja hladnejši zrak z neurji, ohladilo se bo vsaj za 10 stopinj C.

Popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo zvečer od severa zajele vso državo. Možni bodo močnejši nalivi in sunki vetra. Najmočnejše padavine bodo po napovedih Arsa na Goriškem, Koroškem, v Podravski in Pomurski regiji ter v Ljubljani, kjer je trenutno razglašen oranžni oz. rdeči alarm. Za Podravje je razglašena tudi velika verjetnost toče.

Noč bo sprva oblačna in deževna, do jutra pa bodo padavine ponehale. V četrtek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne pa od 24 do 27 stopinj C.

Spodaj si lahko ogledate posnetek, ki je nastal 9. julija lani v Ljutomeru, ko nas je prav tako zajelo neurje sredi poletja.


Več v Narava