Na pomurskem srečanju upokojencev se je zbralo čez 1300 upokojencev

13. srečanje pomurskih upokojencev v Radencih

Jože Žerdin, torek, 21. julij 2015 ob 14:51
13. srečanje pomurskih upokojencev

13. srečanje pomurskih upokojencev

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota je v četrtek, 9. julija, v Radencih pripravila že 13. srečanje pomurskih upokojencev, ki je bilo tokrat prvič organizirano pod okriljem Zdravilišča Radenska Radenci, ki je potekalo v prostorih Tenis centra. Za srečanje so organizatorji pripravili obsežen program s številnimi pozdravnimi nagovori.

Zbranim upokojencem je spregovorili dosedanji predsednik Pomurske pokrajinske zveze upokojencev za Pomurje Mirko Lebarič, nova predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Vijola Bertalanič in predstavnica občine Radenci. Slavnostni govornik na 13. srečanju upokojencev pa je bil novi predsednik Zveza društev upokojencev Slovenije Anton Donko, ki je prisotne med drugim seznanil z aktualno problematiko upokojencev v Sloveniji. Izpostavil je, da se srečanje s predstavniki strank v državnem zboru, ki jim želi predstaviti položaj upokojencev z željo, da bodo poslanci v Državnem zboru podprli zakonodajo, ki bo pozitivna za upokojence, predstavil je tudi svojo vizijo pri delu ZDUS v naslednjem štiriletnem obdobju.

V kulturnem programu so se svojimi točkami predstavili Godba na pihala Ljutomer, skupina Harmony, Mladi upi, Slavica in Alojz Kavaš, Slovenca, ki sta delala in živela v Avstraliji, sedaj pa del življenja preživljata v Avstraliji, del pa na Kapeli in sta člana avstralskega ansambla Lipa, nastopila je tudi etno glasbena skupina Gorički Klantoš, sam kulturni program je pripravila predsednica komisije za kulturo pri Pomurski pokrajinski zvezi Marijana Škrilec.

V drugem delu srečanja je bil s strani vodij projekta Nazdravje, ki poteka pod okriljem CZR Murska Sobota in kjer je partner tudi ZDUS in PPZDU Murska Sobota, predstavljen projekt vsem prisotnim. O vsebini so bili prisotni seznanjeni tudi preko zloženk in predstavitev na stojnici. Ob koncu 13. srečanja pomurskih upokojencev sta se nova predsednica Vijola Bertalanič in Rudi Kulič, dosedanji član Upravnega odbora Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev, zahvalila za dolgoletno in uspešno vodenje zveze Mirko Lebariču. Ob tej priložnosti mu je bilo izročeno skromno darilo, in sicer prejel je sliko ene izmed članic likovne sekcije pri Društvu upokojencev Murska Sobota. Za dobro voljo in veselo razpoloženje pa je na srečanju za glasbeni vložek in za ples poskrbel Prleški kvintet. Ob tej priložnosti so posamezna društva upokojencev srečanje v Radencih izkoristila še za ogled krajev v bližnji okolici Radencev.

Udeleženci so se na svoje domove vrnili z lepimi vtisi in z željo, da se drugo leto spet srečajo na naslednjem 14. srečanju upokojencev Pomurja. Vodilno načelo Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota je aktivno staranje, medgeneracijsko sodelovanje, solidarnost in način življenja pomurskih upokojencev, ki naj bi ostalo tudi v prihodnje.


Več v Družabno