Šestnajstim zaigrana pesmica »V dolini tihi«

DOSOR-jevo julijsko rojstnodnevno praznovanje

Filip Matko, četrtek, 23. julij 2015 ob 14:12

»V dolini tihi« je bila pesmica, ki so si jo za rojstnodnevno praznovanje želeli slišati stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Zaigrala in zapela sta šestnajsterici slavljencev in slavljenk mladeniča »Duo vinska brata«, harmonikar Blaž Hamerščak in klarinetist Franci Lovrec, oba od Male Nedelje. Oba študenta, ki študirata glasbo, največ igrata kar po Prlekiji.

Za julijsko praznovanje je v DOSOR-ju bil izbran četrtkov dopoldan, 23.julija. Gospodinja Vesna Razboršek je vse zbrane pozdravila v prijetnem hladu domske jedilnice ter čestitala slavljenkam in slavljencem. Najstarejša stanovalka je v juliju naštela 96 let, najmlajša pa 59 let, skupaj pa so »zbrali« kar 1284 let.

Ob tradicionalnih darilcih, okvirjih za slike, sta mlada godca in pevca zaigrala ter zapela zdravico »Vse najboljše«, sledilo pa je poletno sladkanje s sladoledom za vse zbrane. Nekateri so celo zaplesali. Pri tem so se izkazale tudi nekatere gospodinje in delovne terapevtke in prav zanje, kot tudi za ostale zaposlene, ki so svoj rojstni dan imele ali ga še bodo praznovale v juliju, sta mlada muzikanta zaigrala in zapela pesmico »Ti si moja rožica«. In veselja kar ni hotelo biti konec.


Več v Družabno