Na Stari Gori je potekalo 11. Srečanje starodobnih vozil

Krožna vožnja v dolžini 80 km je potekala po Sloveniji in Hrvaški

Branko Košti, ponedeljek, 27. julij 2015 ob 17:49
11. Srečanje starodobnih vozil na Stari Gori

11. Srečanje starodobnih vozil na Stari Gori

Blizu 200 ljubiteljev starodobnih vozil na dveh, treh ali štirih kolesih iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, se je v soboto, 25. julija, zbralo na 11. Srečanju starodobnih vozil na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Kot že vrsto let doslej, je domače društvo Oldtimer za svoje člane in goste, tudi tokrat pripravilo pester celodnevni program.

Po uvodnih formalnostih, so bili vsi udeleženci deležni bogatega zajtrka, kateremu so sledile priprave za start krožne vožnje. Pred odhodom iz Stare Gore, je prijeten dan, srečno vožnjo in užitke v vožnji po naši lepi pokrajini, zaželel podžupan Občine Sv. Jurij, Ivan Fras. Sledilo je presenečenje, katerega glavna akterja sta bila zmagovalca šova Popolna poroka Ema Kocet in Dejan Vrečič, sicer tudi člana Društva Oldtimer Stara Gora. Zahvalila sta se vsem, ki so v času šova glasovali zanju, saj so njihovi glasovi pomembno prispevali k njuni zmagi, predsednik društva Alojz Slekovec pa ju je obdaril s simboličnimi darilci.

Prva postaja na 80-kilometerski krožni progi je bilo obmejno Razkrižje, katero obiskovalcem ponuja številne zanimivosti. Ljubitelji starodobnih vozil so si ogledali čevljarski in dimnikarski muzej, zdenčarstvo (prikaz ročnega kopanja studencev) in žganjekuho. Pot so nadaljevali v sosednjo Hrvaško, v Sv. Martin na Muri in v Mursko Središče, kje so obiskali pivovarno in rudarski muzej, v Selnici pa so si ogledali muzej Šardi, kjer so razstavljena vozila in orodje, izdelano po letu 1900. V Slovenijo so se vrnili skozi Šafarsko in nadaljevali pot do najstarejšega zadružnega doma v Sloveniji na Cvenu. Zadnja etapa od Cvena proti Stari Gori je potekala v dežju, kateri je ob prihodu na izhodišče poti prenehal, tako da je zaključni del srečanja z večerjo in podelitvijo priznanj udeležencem, potekal v lepem vremenu in prijetnem vzdušju.


Več v Družabno