Radenci: Zlata poroka Antonije in Andreja Kosi

Zlata maša in družinsko slavje kar v DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 27. julij 2015 ob 19:38
Zlata poroka Antonije in Andreja Kosi

Zlata poroka Antonije in Andreja Kosi

Pred petdesetimi leti, 19. junija 1965, sta zakonsko zvezo sklenila 25-letna kuharica Antonija Klemenčič iz Stanetinec in 30-letni strugar Andrej Kosi, po rodu iz Spodnjih Ključarovec pri Ormožu, ki sta si hišo zgradila ter družino ustvarila v Radencih. Po pol stoletja zakonskega stanu sta ponovitev nataknitve zakonskih prstanov ponovila 26. julija 2015 dopoldne ob zlati maši v predprostoru domske knjižnice v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Zlato mašo je daroval DOSOR-jev »domski župnik« Mirko Rakovnik, ki na obiske k stanovalkam in stanovalcem tega doma starejših prihaja iz Veržeja. Opomnil je na čas, ko se s sklenitvijo zakonske zveze prično dnevi učenja strpnosti in potrpežljivosti, saj sčasoma romantična ljubezen počasi ugasne. A jo nadomesti nova poglobljena ljubezen, ki s skrbno nego in obnavljanjem temelji na zaupanju med partnerjema, da privede tudi do praznovanja, kot je to zlata poroka.

Zlatoporočenec Andrej Kosi je že nekaj časa stanovalec DOSOR-ja, ki ga redno obiskuje žena Antonija iz Radenec, kajti že šestnajsto leto ga tudi neguje. Zlatoporočnega verskega obreda so se udeležile številne stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kot tudi najožji sorodniki jubilantov: sin Janez Kosi, hčer Vesna Kosi Razboršek (je zaposlena kot gospodinja v DOSOR-ju !), vnukinji Zala Kosi in Urška Majcen ter vnuk Borut Razboršek.

Nagovor staršema ob jubileju je imela Vesna Razboršek, šopek po recitaciji je babici in dedku izročila Urška Majcen, besedilo iz Svetega pisma pa je med verskim obredom brala Valerija Lesjak. Po opravljenem jubilejnem verskem obredu je sledila pogostitev vseh navzočih kar v predprostoru domske knjižnice. Pecivo in jubilejno torto je pripravila DOSOR-jeva slaščičarka Jolanda, postreženi pa so bili tudi sadni sokovi in drugi napitki ter kava.

Slovesno kosilo, za katerega je bila zadolžena DOSOR-jeva kuharica Verica, je za jubilanta in njihove najožje družinske člane sledilo v tretjem delu restavracijskih prostorov DOSOR-ja v pritličju doma.


Več v Družabno