Številne prometne nesreče, dve smrtni žrtvi

Pri Podvincih je vlak do smrti povozil pešca, na cesti Janžev vrh–Spodnji Ivanjci pa sta trčili osebni vozili, kjer je ena oseba podlegla poškodbam

Prlekija-on.net, sreda, 29. julij 2015 ob 09:08
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V minulem dnevu in v noči na sredo so se v naši okolici zgodile številne prometne nesreče, v katerih sta dve osebi umrli.

Že v torek sta okoli 15. ure, na cesti Janžev vrh–Spodnji Ivanjci, občina Gornja Radgona, trčili osebi vozili, pri tem je bila ena oseba poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, izvlekli vozilo iz jarka in ga pomagali naložiti na vozilo vlečne službe ter očistili kraj dogodka.

Na isti cesti se je prometna nesreča zgodila tudi v sredo zjutraj, okoli 7.30 ure, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 46-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Spodnji Ivanjci v smeri Gornje Radgone. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznica pri vožnji čez most izgubila oblast nad vozilom, pri tem je vozilo zaneslo v levo stran in bočno drselo na nasprotno smerno vozišče. V tem trenutku je nasproti pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v vozilo voznice, katero je drselo po vozišču.

75-letna sopotnica v vozilu voznice je na kraju prometne nesreče umrla. Ostali udeleženci prometne nesreče: dva sopotnika in voznica ter 64-letni voznik in sopotnica so po prvih podatkih lažje telesno poškodovani. Pokojna udeleženka je letošnja druga žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

V torek okoli 23. ure je vlak na progi Ptuj–Podvinci povozil krajana, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Ptuj so z razsvetljevanjem nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Ptuj.

V sredo okoli 1.30 pa je na avtocesti A5, od počivališča Dolinsko – sever proti Murski Soboti voznik tovornega vozila zapeljal s cestišča. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da državljan Romunije tovornega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je zapeljal izven vozišča in se prevrnil na desni bok. Voznik v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan, nastalo pa je za 45.000 evrov škode.


Več v Črna kronika