Sedem oseb, starih od 27 do 69 let, zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z drogami v pripor

Med hišnimi preiskavami so zasegli prepovedano drogo kokain, heroin, konopljo, metadon in denar

Prlekija-on.net, petek, 31. julij 2015 ob 11:56
Policija

Policija

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so 22. 7. 2015, na območju PU Murska Sobota in Maribor v sodelovanju z mariborskimi kriminalisti in policisti opravili sedem hišnih preiskav pri osumljenih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Med hišnimi preiskavami so zasegli prepovedano drogo kokain, heroin, konopljo, metadon in denar.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so kazniva dejanja preiskovali od druge polovice leta 2014. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 je bila osmim osebam odvzeta prostost. Preiskavo je vodilo in usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

23. 7. 2015 je bilo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti privedenih sedem oseb, državljanov Slovenije, starih od 27 do 69 let. Zoper šest oseb je preiskovalni sodnik odredil pripor, zoper eno osebo pa hišni pripor.


Več v Črna kronika