V Grabšincih so pripravili prikaz poletne obdelave tal

Na Becovi kmetiji v Grabšincih so pripravili prikaz strojev za poletno obdelavo tal, apnenje in setev strniščnih dosevkov

Branko Košti, nedelja, 2. avgust 2015 ob 18:28
Prikaz strojev za poletno obdelavo tal

Prikaz strojev za poletno obdelavo tal

Združenje za sosedsko pomoč, Strojni krožek Gornja Radgona in kmetovalec Gregor Bec, so v soboto, 1. avgusta, na Becovi kmetiji v Grabšincih, pripravili prikaz strojev za poletno obdelavo tal, apnenje in setev strniščnih dosevkov.

Uvodoma so udeležence pozdravili Anton Slana, svetovalec KGZ Murska Sobota, podžupan Občine Sv. Jurij Ivan Fras in gostitelj Gregor Bec, za njimi so spregovorili še dr. Stanko Kapun iz KGZ Murska Sobota, predsednik Strojnega krožka Gornja Radgona Jože Tomažič in častni predsednik Strojnega krožka Ljutomer Alojz Štuhec.

Zatem je prireditev prešla v strokovni del, v katerem sta ukrepe za preprečevanje fuzarijskih bolezni in problemov z mikotoksini, ravnanje s slamo in varstvo pred pleveli, predstavila Breda Vičar in Sašo Sever, svetovalca KGZ Murska Sobota, o apnenju tal, potrebah po apnenju, odmerkih in izboru apnenih gnojil je spregovorila Marta Globokar iz prodajnega oddelka IGM Zagorje, vrste in sortiment posevkov sta predstavila Anton Slana In Breda Vičar. Sledil je praktični prikaz poletne obdelave s strokovnim komentarjem mag. Marjana Dolenška iz KGZ Ljubljana.

Po prikazu je potekala diskusija o strokovnem delu, ogled razstavljenih strojev ter pogovori s predstavniki sodelujočih podjetij ter kmetijskimi svetovalci. Prireditev so zaključili s pogostitvijo in druženjem.


Več v Kultura in izobraževanje