Izsleden storilec, osumljen poskusa uboja

Policisti so na območju naselja Nasova izsledili in prijeli iskanega storilca

Prlekija-on.net, četrtek, 6. avgust 2015 ob 10:05
Policisti so na območju naselja Nasova izsledili in prijeli iskanega storilca

Policisti so na območju naselja Nasova izsledili in prijeli iskanega storilca

V ponedeljek, 3. avgusta, smo poročali, da je malo pred 8. uro na območju Apač, 46-letni moški med vožnjo v osebnem avtomobilu, kot sopotnik z nožem poskušal ubiti svojo 36-letno ženo. Ker je po dejanju moški zapustil
avtomobil iz zbežal, so policisti začeli z obsežno iskalno akcijo.

Včeraj smo tudi poročali, da osumljenca iskali na reku Muri od Apač do Veržeja, a ga niso našli.

V četrtek, 6. avgusta, okrog 9. ure, pa so policisti na območju naselja Nasova izsledili in prijeli iskanega storilca. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in bo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja po 115. členu v zvezi s 34. členom KZ-1 s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Našli so ga na domu staršev
V iskanje 46-letnega moškega v času od 3. 8. 2015 do 6. 8. 2015 je bilo vključenih več policistov, potapljači in tudi policijski helikopter. Pri ponovnem pregledu domačije staršev osumljenega v naselju Nasova dne 6.8.2015, so policisti opazili odprta vrata, ki vodijo v podstrešni del gospodarskega poslopja ob stanovanjski hiši. Ob pregledu le-tega so osumljenega okrog 9. ure izsledili in mu odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil je bila izključena kakršna koli pomoč staršev osumljenemu.

Zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja uboja, po 1. odstavku 115. člena KZ-1 v zvezi s 34. členom KZ-1, je bil osumljeni 7. 8. 2015 priveden k preiskovalnem sodniku, ki je zanj odredil pripor.


Več v Črna kronika