Prometni nesreči v Ormožu botroval alkohol

V Ormožu je voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in se prevrnil na bok

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 10:55
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V ponedeljek, 10. avgusta, malo pred 1. uro ponoči, je 47-letni voznik osebnega avtomobila v Ormožu, Za kolodvorom, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zapeljal s ceste in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju.

Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so razsvetljevali kraj nezgode, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila, odklopili akumulator, vozilo obrnili na kolesa, pomagali vlečni službi pri nalaganju ter počistili cestišče.

Kot je pokazala preiskava, je prometni nesreči botroval alkohol. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,38 mg/l alkohola. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Sicer pa so policisti na območju PU Maribor obravnavali več nesreč, kjer je bil prisoten tudi alkohol. "Udeležba alkoholiziranih voznikov v prometu ni samo nevarna temveč je tudi nedopustna. Nujno se moramo zavedati, da alkohol preprosto ne sodi na cesto in da je nevarnosti na cesti že brez tega dovolj. Zato znova pozivamo voznike, naj pred in med vožnjo ne uživajo alkoholnih pijač, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, naj upoštevajo dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju, naj tudi pešci in kolesarji ravnajo odgovorno v prometu in se vanj vključujejo s trezno glavo in naj udeleženci nasploh upoštevajo cestno prometna pravila. K zmanjšanju nevarnosti v prometu lahko prispevajo tudi organizatorji javnih prireditev, lastniki gostinskih lokalov in trgovci, ki naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe zakona o omejevanju porabe alkohola", so ob tem zapisli pri PU Maribor. Več nasvetov policije o tem je dostopnih na spletni strani policije.

"Ravnajmo odgovorno in pričnimo se zavedat, da posledice prometnih nesreč spremljajo izgube življenj, hude invalidnosti in nenadomestljive ter nepopravljive izgube v družinah in v družbi."

Alkohol


Več v Črna kronika