Prešlo nas je neurje, ki je ohladilo zrak

Močan veter je podrl nekaj dreves in odkril streho hiše v kraju Stanovno

Prlekija-on.net, sobota, 15. avgust 2015 ob 20:49
Nebo nad našimi kraji se je stemnilo

Nebo nad našimi kraji se je stemnilo

Vročinski val, ki je trajal zadnji teden, se je končal v soboto popoldan, ko je tudi naše kraje prešel hladen zrak in ohladil ozračje. Plohe in nevihte se bodo po napovednih pojavljale še zvečer in ponoči.

Podrta drevesa in odkrita streha
Neurje je nad našimi kraji povzročilo tudi nekaj nevšečnosti. Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča, da je ob 19.28 v Zamušanih, občina Gorišnica, močan veter podrl drevesi. Posredovali so gasilci PGD Zamušani, ki so podrti drevesi odstranili. Ob 19.50 so delavci cestnega podjetja Murska Sobota s cestišča v naselju Hrastje-Mota, odstranili podrti prometni znak. Ob 19.53 je močan veter v Litmerku, občina Ormož podrl večje drevo, ki je padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Hardek, ki so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 19.55 je v Stanovno, občina Ormož, močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Ivanjkovci, ki so streho v velikosti 50 kvadratnih metrov prekrili s plastično folijo. Ob 20.39 je v Savcih, občina Ormož močan veter podrl večje drevo na cestišče. Gasilci PGD Savci so drevo razžagali, ga odstranili s cestišča in cestišče počistili.

Ob 19.25 je v delu občine Ormož prišlo tudi do izpada električne energije. Brez električne energije je bilo 1165 odjemalcev. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili.

Čaka nas oblačen in deževen teden
V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne pa od 21 do 27 stopinj C.

V ponedeljek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. V torek bo spremenljivo, v sredo pa pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami.


Več v Narava