Veter podiral drevesa in odkrival strehe

V Bresnici pri Ormožu je veter odkril pet ostrešij stanovanjskih hiš in podrl pet dreves na lokalno cesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2015 ob 09:01
Vročega poletja je očitno konec

Vročega poletja je očitno konec

V nedeljo popoldan je naše kraje ponovno prešlo neurje z močnim vetrom, ki je predvsem na Ormoškem naredilo nekaj škode, saj je podrlo številna drevesa ter odkrivalo strehe hiš. Neurje nas je prešlo že v soboto, in s tem končalo vročinski val.

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da je v nedeljo ob 19.33 naselje Bresnica v občini Ormož zajelo neurje z močnim vetrom. Gasilci PGD Bresnica, Podgorci, Velika Nedelja in Ormož so pokrili pet razkritih ostrešij stanovanjskih hiš in z lokalne ceste odstranili pet podrtih dreves. Ob 20.09 so v naselju Lormanje, občina Lenart, gasilci PGD Lenart odstranili drevo, ki je padlo na lokalno cesto, ob 20.11 pa je v naselju Zamušani, občina Gorišnica, veter na lokalno cesto podrl večje drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zamušani.

Ob 21.30 sta v naselju Polenšak, občina Dornava, čez lokalno cesto padli dve večji drevesi. Odstranili so ju gasilci PGD Polenšak. V ponedeljek, ob 5.10 pa je v Gornji Radgoni meteorna voda zalila kletne prostore več stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so vodo izčrpali. Zjutraj ob 7:23 je tudi v naselju Dragovič, občina Juršinci, veter na lokalno cesto podrl večje drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Grabšinski breg.

Zjasnitev ob koncu tedna
Po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO) bo danes oblačno in deževno, popoldne bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj C. V torek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne pa od 18 do 24 stopinj C.

V sredo bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ponekod tudi nevihtami. V četrtek se bo delno zjasnilo, zjutraj bo po nižinah megla.


Več v Narava