Zaplaval v Dravi in izginil

31-letniku so včeraj med plavanjem po reki Dravi pošle moči, do danes pogrešani moški še nii bil najden

Prlekija-on.net, sreda, 19. avgust 2015 ob 11:20
Preživljali so popoldan na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru

Preživljali so popoldan na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru

V torek, 18. avgusta, je 31-letni moški, v družbi svoje partnerke in še dveh oseb, preživljal popoldan na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru.

Po do sedaj zbranih obvestilih je okoli 18. ure slekel oblačila ter zaplaval v reki Dravi. Približno na sredini reke je obrnil in plaval nazaj proti nabrežju. Približno 4 metre pred nabrežjem so mu pošle moči, na kar je opozoril prijatelje. V vodo je zato skočil njegov, prav tako 31-letni prijatelj, da bi mu pomagal. Skupaj sta se nato potopila, čez čas pa oba splavala na površino. Kmalu zatem je prvega, očitno omaganega, ponovno potegnilo pod gladino, prijatelj, ki mu je skušal pomagati, pa se je rešil.

Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni gasilci in njihovi potapljači, reševalci ter policisti, vendar moškega, ki je izginil pod vodo niso uspeli najti. Zvečer so iskanje prekinili in so ga nadaljevali v sredo. Iskalna akcija ni bila uspešna oz. pogrešani ni bil najden. Policisti in gasilci so pregledali vse kraje, v in ob vodi, kjer bi lahko pričakovali, da bodo pogrešanega našli, vendar ga niso. Zaradi tega so iskalno akcijo prekinili in jo bodo predvidoma nadaljevali v četrtek.

Dosedanje ugotovitve ne kažejo na storitev kaznivega dejanja.


Več v Črna kronika