Štajerski derbi pripadel Dravi

Farmtech Veržej - Drava Ptuj 1:2 (1:1)

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2015 ob 23:50
Farmtech Veržej - Drava Ptuj

Farmtech Veržej - Drava Ptuj

V soboto, 22. avgusta, sta se v Veržeju v 3. krogu 2. SNL 2015/2016 pomerila Farmtech Veržej in Drava Ptuj. Štajerski derbi vodilnih ekip na lestvici, je pripadel Dravi, ki so zmagali z 2:1.

Tekmo so bolje pričeli domačini, ki so si prvi priigrali priložnost in v 10. minuti tudi povedli. Po podaji v kazenski prostor je zadel Sebastjan Petek. Vodstvo ni trajalo dolgo saj so gostje izenačili v 21. minuti, ko je zadel Aleš Čeh, ki je izkoristil natančno podajo z leve strani v kazenski prostor. V nadaljevanju sta si še obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, najlepši pri obeh ekipah sta bili tik pred odmorom, a se rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, odločitev pa je padla v 79. minuti, ko je Aleš Čeh streljal iz razdalje, Luka Šalamun pa je žogi le nekoliko spremenil smer in ta je končala za hrbtom domačega vratarja. Veržej je po zaostanku pritisnil na gostujoča vrata, gostje pa so priložnosti iskali iz protinapadov, a se rezultat do konca več ni spremenil. Veržeju se je poznala tudi odsotnost dveh standardnih igralcev. Arpad Vaš je počival zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi, Nino Kouter pa je poškodovan.

Veržej tako ostaja pri štirih točkah in je sedaj v sredini lestvice, Drava pa ostaja druga. Naslednjo tekmo bo Veržej odigral v soboto, ko bodo gostili ekipo Zarica Kranj.

V spodnjem videu si lahko ogledate vse tri zadetke.

Farmtech Veržej - Drava Ptuj 1:2 (1:1)
300; Petek 10.; Čeh A. 21., Šalamun 79.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Kaučič (58./Dobaj), Pelcl, Lukač, Trstenjak, Čuk (46./Vok), Ropoša, Petek, Vinkovič D. (68./Mauko); trener: Zlatko Gabor

Drava Ptuj: Ajlec, Roškar, Lonzarić, Rešek, Romih, Krajnc (37./Čeh N.), Čeh A., Perger, Horvat (73./Tomažič Šeruga), Monjac (58./Šalamun), Kidrič; treber: Franc Fridl

Ostale tekme:
TKK Tolmin - Ankaran 0:2 (0:0)
Roltek Dob - Kalcer Radomlje 1:1 (0:1)
Zarica Kranj - Šenčur 0:0 (0:0)
Aluminij - Triglav Kranj -:-

Kadeti, mladinci in starejši dečki zmagali
Kadetska in mladinska ekipa sta v predhodno odigranih tekmah 4. kroga 1. SKL/SML dosegli prvi zmagi. Kadeti so povsem nadigrali domačine, zmaga bi lahko bila še mnogo višja. Uspešni so bili Daniel Grebenar (24. min., 11-m), Karel Šalamun (47. min.) in Vito Morec (72. min.). Edini zadetek na mladinski tekmi je dosegel Matej Kapun (35. min.). Veržejci so zaradi dobljenega rdečega kartona od 42. minute igrali z igralcem manj. Sledi štirinajstdnevni odmor, nato pa v goste prihaja Interblok Ljubljana.

V 2.  krogu 1. lige starejših dečkov so Veržejci visoko premagali novinca v ligi. Zadeli so Marcel Horvat (28. min.), Bine Brunec (50. min.), Amadeos Horvat (56. min.) in Luka Lukač (68. min.). V torek sledi gostovanje v Velenju.

Kadeti:
Rudar - Farmtech Veržej 1:3 (1:1)

Mladinci:
Rudar - Farmtech Veržej 0:1 (0:1)

Starejši dečki:
Farmtech Veržej - Gerečja vas 4:0 (1:0)


Več v Šport