Zaključila se je 1. faza komunalne ureditve Puchove poslovne cone v Ljutomeru

Namen ureditve nove poslovne cone je ustvarjanje dodatnih možnosti za gospodarski razvoj in nove zaposlitve, saj se na ta način omogoča hitrejša izgradnja poslovnih objektov

Prlekija-on.net, torek, 25. avgust 2015 ob 09:38
Puchova poslovna cona

Puchova poslovna cona

Občina Ljutomer / Naložba v vašo prihodnost
V Ljutomeru se je zaključila 1. faza komunalne ureditve Puchove poslovne cone, v kateri se je s pomočjo visokega deleža evropskih sredstev opremilo 6,5 hektarjev stavbnih zemljišč s komunalno infrastrukturo. Skupna vrednost projekta znaša 561.324,46 EUR, z DDV. Sofinancerska sredstva od tega znašajo skupaj 398.403,38 EUR.

Namen ureditve nove poslovne cone je ustvarjanje dodatnih možnosti za gospodarski razvoj in nove zaposlitve, saj se na ta način omogoča hitrejša izgradnja poslovnih objektov. Za vse investitorje je na voljo tudi dodatna spodbuda v obliki 70 odstotkov nižjega komunalnega prispevka.

S prvo fazo ureditve Puchove poslovne cone je bila, ob ureditvi 6,5 ha stavbnih zemljišč, izgrajena cesta v dolžini 550 m in pločnik v dolžini 587,80 m, nova fekalna kanalizacija v dolžini 784,95 m, nova meteorna kanalizacija v dolžini 323,90 m, meteorni zadrževalni jarek v dolžini 435 m in javna razsvetljava v dolžini 560 m. Izvedena je bila še rekonstrukcija fekalne kanalizacije v dolžini 411,30 m.

Sofinancerska sredstva v višini 85 % vrednosti upravičenih stroškov so bila pridobljena s pomočjo uspešne prijave ob koncu decembra 2012, ko je Občina Ljutomer projekt prijavila na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« Razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013 za obdobje 2012 – 2014. Sofinancerska sredstva so bila pridobljena v najvišji možni višini.

Javno naročilo za izbiro izvajalca del je bilo objavljeno dne 4. 4. 2014, sledilo je javno odpiranje ponudb dne 25. 4. 2014. Ponudbe je oddalo sedem ponudnikov, izbrana je bila družba NOGRAD d.o.o., s katero je bila podpisana izvajalska pogodba dne 4. junija 2014.

Pred pričetkom gradbenih del je bilo potrebno na nekaterih delih območja Puchove poslovne cone v avgustu 2014 izvesti še arheološke raziskave, kot to nalagajo določila kulturnovarstvenih pogojev Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Zaradi izvajanja arheoloških raziskav je bil prvotno dogovorjeni rok za končanje gradbenih del podaljšan do konca novembra 2014, vendar se je zaradi neugodnih vremenskih razmer in obilnega dežja dokončno premaknil na konec junija 2015.

Puchova poslovna cona je danes urejen prostor, ki je že privabil prve investitorje in s tem začel uresničevati svoj namen ustvarjanja novih možnosti za razvoj in krepitev lokalnega gospodarstva.


Več v Gospodarstvo