Vinske kraljice so obiskale mesto sejmov in penin

Svoje kolegice je gostila Vinska kraljica radgonsko-Kapelskih goric Anja Trstenjak

Branko Košti, sreda, 26. avgust 2015 ob 11:16
Vinske kraljice v Gornji Radgoni

Vinske kraljice v Gornji Radgoni

Praktično vse, kar je povezano s kmetijstvom in živilstvom, se v teh dneh srečuje na sejmu Agra v Gornji Radgoni in v okolici tega mesta, sedaj že tudi v širšem prostoru poznanega kot mesto sejmov in penin. Poleg gospodarstvenikov, kmetovalcev, vinogradnikov, zadružnikov, politikov, vinskih vitezov..., so seveda nepogrešljive tudi vinske kraljice.

Slovenska vinska kraljica Sandra Vučko, je ves čas sejma prisotna na sejmišču in prireditvah, povezanih s sejmom. Na povabilo Vinske kraljice Radgonsko-Kapelskih goric Anje Trstenjak, so se ji za dva dni pridružile nekatere lokalne vinske kraljice iz Slovenije. Za svoje gostje, Katjo Jakljevič (Kraljica metliške črnine), Anjo Kodela (Vipavska vinska kraljica), Martino Breznik (Cerkvenjaška vinska kraljica), Evo Somrak (Cvičkova princesa), Urško Bračko (Mariborska vinska kraljica), Sabino Valdhuber (Svečinska vinska kraljica), Polono Kolarič (Kogovska vinska kraljica) in Matejo Šek (Vinska kraljica jeruzalemske VTC 15), je Anja pripravila zanimive oglede in predstavitve.

Med obiskom mesta penin in sejmov Gornje Radgone, kjer so mnoga dekleta bila prvič, so si kraljice privoščile marsikaj zanimivega, videle in doživele pa so številne znamenitosti in lepe zadeve. Najprej so jim radgonski potapljači privoščili lep spust po reki Muri med Zgornjim Konjiščem in Gornjo Radgona, kar bo mladim dekletom gotovo ostalo v lepem spominu. V domu penine v Gornji Radgoni jih je dočakal ogled čudovitih vinskih in šampanjskih kleti, z degustacijo penin "pod slapom" in kosilo, ki jim ga je ponudila nekdanja radgonsko-Kapelska kraljica Andreja Zrnič. Takoj zatem sta kraljice, na novi degustaciji in ogledu kleti, gostila Valerija in Jernej Frangež (Hiša penin Frangež) v Hercegovščaku, o dogajanju na Salonu tramincev na Negovskem gradu pa tako ali tako ne gre izgubljati besed. Po napornem dnevu se je prilegel prijeten počitek v apartmajih "Eko hostla" v Križevcih pri Ljutomeru.

Sledil je dober zajtrk naslednje jutro, pa spet degustacija in pogostitev na Vinotoču "Vinar" v Okoslavcih. Čeprav gre za vinske kraljice, so dekleta še posebej bila navdušena nad polnilnicami mineralne vode Radenska v Boračevi, kjer jim je vodja proizvodnje Peter Horvat st. predstavil potek polnitve najbolj prodajane mineralne vode na naših območjih, Radenske tri srca. Seveda obisk Gornje Radgone v teh dneh, brez da bi si ogledali AGRO, je praktično nemogoče. Tako se je za kraljice daljši ogled sejma s kosilom, zaključil z ogledom nogometne tekme med Slovensko vinsko reprezentanco in slovenskimi "glasbenimi zvezdami", nato pa slovo z Gornjo Radgono...


Več v Družabno