»Mi smo prihodnost« - 3. mladinski gasilski tabor GZ Križevci

Tabora se je udeležilo 66 mladih gasilcev, mentorjev in ostalih izvajalcev programa

Prlekija-on.net, sreda, 26. avgust 2015 ob 18:01
3. mladinski gasilski tabor GZ Križevci

3. mladinski gasilski tabor GZ Križevci

Poveljstvo Gasilske zveze Križevci in komisija za mladino GZ Križevci sta izvedli 3. mladinski gasilski tabor 2015, ki je potekal od ponedeljka, 17. do petka, 21. avgusta 2015, v PGD Boreci.

Tabor je bil namenjen gasilski mladini GZ Križevci v starosti od 7-14 leta oz. šoloobveznim otrokom, ki so končali prvi razred vključno z mladino, ki je letos končala osmi razred osnovne šole in so člani gasilske organizacije.
Namen tabora je bil:
  • spodbujanje mladostniškega druženja,
  • timsko delo v skupinah,
  • spoznavanje gasilsko športnih disciplin (vedrovka, hidrant, met torbice, ipd.),
  • spoznavanje osnov postroja in upoštevanja povelj,
  • športne in družabne igre (kopanje v kopališču, vodne igre, vožnja z gasilskimi vozili),
  • preživeti pet dni brez računalnika, GSM in drugih...
Tabora se je udeležilo 66 mladih gasilcev, mentorjev in ostalih izvajalcev programa.

Izvedli so osnovna izobraževanja za značko preprečujmo požare, spoznavanje gasilske opreme in tehnike, družabne igre. Izvedli so orientacijo na relaciji Boreci - Banovci, popoldneve so preživeli na bazenih kopališča Banovci. Predstavili so se tudi kinologi Kinološkega društva Ljutomer – Križevci. Slovenska vojska in policija sta jim predstavila svoj del opreme in dejavnosti, gasilci PGD Ljutomer pa so jim predstavili tehnično reševanje ponesrečenca iz vozila.

V četrtek so organizirali večer s starši otrok, kjer so otroci pripravili zabavni program. Obiskal jih je župan občine Križevci in ravnateljica OŠ Križevci. Otroci so s svojim veseljem in zadovoljstvom potrdili uspešnost izvedbe tabora. Njihova želja je, da se naslednje leto zopet srečajo na taboru.

Velika zahvala gre sponzorjem in donatorjem, ki so s svojim prispevkom podprli izvedbo tabora, še posebej pa staršem, ki so jim zaupali svoje otroke.


Več v Kultura in izobraževanje