Avgustovsko praznovanje na dvorišču

Rojstnodnevna zabava v prelepem sončnem dopoldnevu

Filip Matko, četrtek, 27. avgust 2015 ob 20:54
Avgustovsko praznovanje

Avgustovsko praznovanje

V prelepem sončnem avgustovskem dopoldnevu so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zbrali na domski terasi, kajti zadnji četrtek v osmem mesecu je bil namenjen praznovanju. Rojstne dneve je v tem mesecu obeležilo 17 stanovalk in stanovalcev, na rojstnodnevni zabavi pa sta jim zaigrala srednješolca, Niko in Sergej Vršič. S harmoniko in basom (ter kitaro) sta zaigrana na novem odru na domskem dvorišču.

Njun nastop je napovedala gospodinja Vesna Razboršek, ki je ob tem »obelodanila«, da so slavljenke in slavljenci skupaj stari 1193 let. Najmlajši je praznoval 44. rojstni dan, najstarejša (domska poetinja Brigita Živec) že 91. rojstni dan, a okroglo devetdesetletnico pa stanovalka Ljudmila Koželj. Vsem je k čestitkam sledilo domsko darilo (okvir za sliko !), a v domski kuhinji je slaščičarka Jolanda po tradiciji pripravila torto. Z njo so se lahko posladkali pravzaprav vsi prisotni, ne samo slavljenke in slavljenci. Sledila je še slavilna pesem.

Ob koncu tokratnega srečanja je bil opravljen žreb razporeda tekmovalnih ekip za domsko prvenstvo v igri boccia - dvoransko balinanje, ki bo izvedeno v septembru. Ob tem gre za paraolimpijski šport, ki je pravzaprav igra za vse generacije in vse čase (igra se jo v pokritih prostorih), lahko tekmuje vsak udeleženec kot posameznik proti posamezniku, v paru proti nasprotnemu paru ali pa ekipa treh proti nasprotni trojici.


Več v Družabno