Narodno zabavne avgustovske karaoke

»DOSOR-jeva vetrnica« pred koncem osmega meseca

Filip Matko, ponedeljek, 31. avgust 2015 ob 10:07
Avgustovske karaoke

Avgustovske karaoke

Zadnji četrtek v avgustu so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, po večerji zbrali na domski terasi, kajti ponovno se je zavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«. Gospodinja Mojca Kumlanc in kuharica Maja Zamuda sta ob tehnični pomoči sodelavca Borisa Beheka izpeljali zabavno prireditev karaoke na novem odru na DOSOR-jevem notranjem dvorišču. Z narodno zabavnimi napevi se je predstavilo ducat stanovalk in stanovalcev, zaposlenih DOSOR-ja, kot tudi par DOSOR-jevih prostovoljcev.

Peterica stanovalk in stanovalcev (Nada Bregar, Ema Matijevič, Jože Urankar, Pavle Zvara in Branko Ločnikar) se je predstavila dokaj različno: Nada in Branko sta se predstavila z Avsenikovimi skladbami, Jože s pesmijo Tomaža Domicelja, a Ema in Pavle sta zapela brez glasbene spremljave. Prva eno pesem iz »babičine skrinje«, a drugi pesem slovaških ujetnikov.

Druga peterica (zaposleni v DOSOR-ju: tri Andreje ter Suzana in Valerija) je bila še bolj različna: Andreja Osterc je pela pesem Modrijanov, Valerija Kovač pesem Avsenikov, Andreja Lenartič pesem skupine Slapovi, Suzana Divjak pesem ansambla Roka Žlindre, a Andreja Čuk Singhateh je v španščini zapela eno izmed argentinskih pesmi.

DOSOR-jev prostovoljec Jože Farkaš je zapel pesem Vlada Kreslina »Daj mi Micka pejneze nazaj«, a spodaj podpisani pesem Oplotničanov (ob spremljavi harmonike Tineta Lesjaka) »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi«.

Ob zaključku so družno vsi skupaj v zboru zapeli Avsenikovo »Tam kjer murke cveto« in Mihe Kržišnika »Rastejo v strmi gori bele planike tri«, ki so se jim pridružili s petjem prisotni na terasi, kot tudi nekateri na domskih balkonih, ki so celo zaplesali. Vsi udeleženci tokratnih četrtih karaok so prejeli za nagrado DOSOR-jeve bone za sladkanje in ohladitev s sladoledom.


Več v Družabno