Tudi letos ogrodje slovenske malonogometne reprezentance tvorijo igralci iz naših koncev

Znana je slovenska malonogometna reprezentanca, ki potuje na evropsko prvenstvo miniEURO 2015 v Vrsar

Prlekija-on.net, petek, 4. september 2015 ob 11:05
Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca 2015, foto: Tomaž Berke

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca 2015, foto: Tomaž Berke

Tudi letos se bo slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca udeležila že četrtega evropskega prvenstva v malem nogometu miniEURO 2015, ki bo v hrvaškem Vrsarju od 21. septembra do 26. septembra.

Reprezentančna ekipa je dokončno zapolnjena, nekaj je novih obrazov, glavnina ekipe pa je enaka kot na lanskem evropskem prvenstvu v Črni gori, kjer so fantje zasedli drugo mesto in postali evropski podprvaki. Slovenska reprezentanca je v skupini D skupaj z Madžarsko, Italijo in Moldavijo. Najprej se bodo fantje pomerili z Madžari, in sicer v torek, 22. 9., ob 21. uri, nato se bodo v sredo, 23. 9., ob 17. uri pomerili z Italijani, nazadnje pa še z Moldavci, in sicer v četrtek, 24. 9., ob 18. uri. Kot lani je tudi letos cilj slovenske reprezentance, da se prebije iz skupine v nadaljnji del tekmovanja.

Trener ekipe je Branko Kerčmar, kapetan pa Peter Pust. Slovenska vrata bodo branili že od lani znani Nejc Komidar iz Loške doline, Andrej Horvat iz Radencev in Boris Denac iz Celja. Prav tako bodo za slovensko reprezentanco igrali že od lani znani Peter Pust iz Grosuplja, Jure Kandare iz Loške doline, Darko Zorko iz Sv. Jurija ob Ščavnici, Srečko Kovačec iz Murske Sobote, Damijan Kaučič in Aleksander Belak iz Radencev ter Boštjan Preskar iz Pišec pri Brežicah, ki pa je edini igralec, ki se je do sedaj udeležil vsakega evropskega prvenstva.

Reprezentanci pa se je letos pridružilo pet novih igralcev, in sicer MVP državnega prvenstva 2015 v malem nogometu Kristjan Kulčar iz Filovcev, Matej Rogač iz Bogojine, Denis Potrč iz Križevcev pri Ljutomeru, Marko Karnet iz Sv. Jurija ob Ščavnici in Andrej Rebernik iz Velenja.

Spored naše reprezentance.


Več v Šport