V Ljutomeru je na Regijskem izbirnem gasilskem tekmovanju tekmovalo tisoč gasilcev

V kategorijah člani in članice A so slavili PGD Žižki

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. september 2015 ob 09:31
V kategoriji člani A so slavili PGD Žižki

V kategoriji člani A so slavili PGD Žižki

PGD Ljutomer je ob pomoči Gasilske zveze Ljutomer v nedeljo, 13. septembra, organiziral Regijsko izbirno gasilsko tekmovanje članov A in B, članic A in B ter starejših gasilk in gasilcev. Tovrstno tekmovanje se je v GZ Ljutomer odvilo že petič v zadnjih 12 letih.

Tekmovanje je potekalo v Športno rekreacijskem centru v Ljutomeru, kjer so zjutraj z dvigom zastave odprli tekmovanje, zaključili pa ga nekaj po 16. uri z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj, medalj in pokalov najboljšim. Pred začetkom so zbrane gasilce nagovorili tajnik Gasilske zveze Ljutomer Dušan Kosi, predsednik PGD Ljutomer Leonardo Markovič, predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Regijskega sveta za Pomurje Milan Antolin ter poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, ki je tekmovanje odprl.

V kategoriji člani A so slavili PGD Žižki, drugi so bili PGD Beznovci, tretji PGD Korovci in četrti PGD Sovjak. V kategoriji članice A so slavile gasilke iz PGD Žižki, druge so bile PGD Bodonci, tretje PGD Rogašovci, četrte pa PGD Sovjak. V kategoriji člani B so slavili PGD Korovci pred PGD Šratovci in PGD Bodonci. V kategoriji članice B so slavile PGD Bodonci pred PGD Črenšovci 1 in PGD Cankova. Med starejšimi gasilci so slavili PGD Radenci - Boračeva pred PGD Žižki in PGD Podgorje iz Apaške doline, pri starejših gasilkah pa PGD Spodnji Ivanjci pred PGD Turnišče in PGD Križevci.

Ob razglasitvi rezultatov so bili med drugim prisotni tudi poslanec DZ RS mag. Aleksander Kavčič, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Regijskega sveta za Pomurje Milan Antolin, član poveljstva Gasilske zveze Slovenije in gasilski regijski poveljnik Pomurja Dušan Utroša, poveljnik Međimurske županije Ivan Krištofić in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Tekmovanje je potekalo po časovnici, prijavljenih je bilo skupno 110 enot iz 18 gasilskih zvez Pomurja, po nekaj odpovedih pa sta tekmovali 102 enoti, kar je pomenilo okoli tisoč gasilcev. Pravico nastopa na tekmovanju so si pridobile prvo tri uvrščene enote na tekmovanjih matičnih gasilskih zvez.

V kategoriji članice A je bilo prijavljenih 26 ekip, v kategoriji člani A 34, v kategoriji članice B 10, v kategoriji člani B 24, 5 v kategoriji starejše gasilske in 11 v kategoriji starejših gasilcev. Najbolje tri uvrščene enote oz. prve štiri v kategorijah, kjer je nastopilo več kot 20 enot, so si pridobile pravico nastopa na državnem tekmovanju leta 2016.

Celoten vrstni red in rezultate lahko vidite tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje