Potencialna lokacija za nastanitev beguncev tudi sejmišče v Gornji Radgoni

Oglejte si seznam lokacij nastanitev beguncev, ki so ga pripravili na Ministrstvu za notranje zadeve

Prlekija-on.net, sreda, 16. september 2015 ob 21:401
Sejmišče Gornja Radgona

Sejmišče Gornja Radgona

Na Ministrstvu za notranje zadeve so pripravili seznam lokacij, ki jih bodo uporabili v primeru prihoda večjega števila migrantov. V naslednjih dneh bodo na teh lokacijah potekale priprave, vlada pa je v zvezi z valom beguncev ukrepala in od četrtka velja začasen nadzor na meji z Madžarsko.

Kot lokacije so v naši bližini navedene območje Občine Grad in Lendava, kjer so nepremičnine za triažne-sprejemne centre policije ter sejmišče Gornja Radgona, kot nepremičnina, primerna za takojšnjo uporabo.

Celoten seznam lahko visite tukaj.

V Slovenijo je zaenkrat prišlo 14 beguncev iz Sirije, ki jih je pomurska policija namenila vrniti nazaj na Madžarsko, a neuspešno in ostajajo nastanjeni v Postojni, mariborski policisti pa so v sredo nazaj na Madžarsko vrnili 21 beguncev iz Irana in Afganistana.

Preusmeritev beguncev skozi Pomurje in Podravje
Od torka naprej na Madžarskem velja, da bo za nezakonit vstop v državo predvidena zaporna kazen do treh let, do petih pa, če bi pri tem povzročili gmotno škodo. Določilo je namenjeno beguncem, ki bi prerezali žičnato ograjo na meji, da bi lahko vstopili iz Srbije na Madžarsko. Slovenija se zato pripravlja na morebitno preusmeritev migracijskih tokov, predvidevajo, da bi se ti lahko preusmerili na Hrvaško in nato proti Sloveniji, predvsem proti Pomurju in skozi to območje ter Podravje in Posavje.


Več v Gospodarstvo