TD Cven praznuje 15 let delovanja

Ob tem so pripravili tradicionalno kožühanje in zabavo z Ansamblom Klapovühi

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2015 ob 21:431
Ob tem so pripravili tradicionalno kožühanje

Ob tem so pripravili tradicionalno kožühanje

Turistično društvo Cven praznuje v letošnjem letu 15 let delovanja. Ob tej priložnosti so tako v soboto, 19. septembra, na Grüntu TD Cven pripravili osrednjo proslavo s kožühanjem.

TD Cven je bilo ustanovljeno 5. 2. 2000 z namenom in željo ohraniti vaške znamenitosti, stare navade, opravila in običaje, skrbeti za lepšo podobo vasi, ter za turistično ponudbo vasi in okolice. Cven je znan tudi po kulinariki, od krapcev, kvasenic, postržjač, mesa iz tünke, pa tudi po dobri prleški kapljici, domačem klintonu itd.

Prireditve se je v imenu Občine Ljutomer udeležil podžupan Boro Zemljak, ki je ob tej priložnosti podelil priznanje ob 15-letnici delovanja društva. Med drugim so bili prisotni še predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, predsednik Turističnega društva Ljutomer Valentin Odar, predsednica TD Stara Cesta Albina Senčar, ki so predsedniku TD Cven Janku Horvatu ob tem čestitali.

Zaplesala je Folklorna skupina Kulturnega društva Cven pod vodstvom Urške Sovič, ki je skupaj z Matejo Topolinjak povezovala tudi program. Deklamirali sta Živa Smodiš in Laura Barber iz OŠ Cven. Po kulturnem programu in nastopu kvarteta članov Cvenskega okteta, je sledilo kožühanje in zabava z Ansamblom Klapovühi.


Več v Kultura in izobraževanje