KŠ Sani s polno paro tudi na Ptujskem

Vsi skupaj so enotni: potrebno je stopiti skupaj in čim več otrok privabiti stran od računalnikov k žogi. Naj žoga postane droga.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. september 2015 ob 16:382
KŠ Sani Ptuj bo z letošnjim letom deloval na osnovnih šolah po Ptujskem

KŠ Sani Ptuj bo z letošnjim letom deloval na osnovnih šolah po Ptujskem

Košarkarski klub Ptuj bo odslej deloval pod okriljem Košarkarske šole Sani Bečirović. Z novim šolskim letom se tako na Ptuju začenjajo treningi na 11 lokacijah. Vsi skupaj so enotni: potrebno je stopiti skupaj in čim več otrok privabiti stran od računalnikov k žogi. Naj žoga postane droga.

KŠ Sani Ptuj bo z letošnjim letom deloval na OŠ Ljudski vrt, OŠ Juršinci, OŠ Mladika, OŠ Grajena, OŠ Videm, OŠ Sela, OŠ Leskovec, OŠ Dornava, OŠ Desternik, in OŠ Trnovska vas. Tam bodo trenirali otroci od 1-4 razreda. Starejši bodo usmerjeni v selekcije KŠ Sani U11, U13, U15 in U19. Predsednik KK Ptuj Sašo Kramberger: »Želimo si, da košarka ponovno postane eden izmed najbolj priljubljenih športov na Ptuju. Ker je vzpsotavljanje dobre organizacije in okolja zahtevno iz časovnega, organizacijskega, strokovnega in finančnega vidika smo se povezali s KŠ Sani Bečirović, ki ima bogate izkušnje in znanje pri vzpostavljanju takšnega sistema. Z njihovo pomočjo bomo lažje in hitreje dosegli željene cilje«.

Predsednik KŠ Sani Bečirović Mario Vračko verjame, da bo sodelovanje uspešno in da bodo h košarki privabili številne otroke po Ptuju in širši okolici. »Veseli me, da smo se povezali s KK Ptuj. Naš moto je, da se čim več otrok ukvarja s košarko. Glede na to, da delujemo po Štajerskem je bila naša želja tudi ta, da bi bili prisotni tudi na tem koncu. Glede na isti cilj s KK Ptuj nam je to tudi uspelo. Z velikim veseljem smo sprejeli njihov predlog in smo takoj začeli ustvarjati skupno zgodbo. Verjamem, da bo naša pot zelo uspešna

Strokovni vodja KŠ Sani Matjaž Čuješ: »Vsekakor je pomembno, da se košarka uspešno širi v vsa področja v Sloveniji. Mi smo pred tremi leti rekli, da dajmo narediti novo zgodbo, nove sanje, nove Bečiroviće, Vujačiče, Miliče, Brezce... Vsi vemo, da je bil severovzhodni del vedno prostor, iz katerega so prišli številni talenti. Naša ideja je, da imamo čim širšo bazo otrok, iz katere bomo te talente kasneje tudi dobili. Naš prvi cilj pa je, da spravimo otroke v telovadnico. Ta ideja nas je seveda pripeljala tudi do Ptuja. Oni so začeli sami podobno zgodbo, za katero pa dandanes potrebuješ ogromno vsega. Stroke, znanja, financ... Zakaj ne bi zato pomagali en drugemu. Mi smo v zadnjih letih dokazali, kaj zmoremo. Daleč od tega, da smo idealni. Še vedno imamo veliko prostora za napredek. Ne glede na vse v treh letih priti iz 50 otrok na 500 otrok, mislim da je že to dovolj dober pokazatelj. Ključna stvar je, da otroci vzljubijo ta šport. Podobno stvar so ugotovili tudi na Ptuju in zaradi tega se ni bilo težko z njimi dogovoriti za sodelovanje


Več v Šport