Gasilska legenda slavila: vse najboljše za te, dragi naš Striček!

Stanislav Hunjadi - Striček je praznoval svoj 73. rojstni dan

Prlekija-on.net, petek, 2. oktober 2015 ob 21:24
Stanislav Hunjadi - Striček je praznoval svoj 73. rojstni dan

Stanislav Hunjadi - Striček je praznoval svoj 73. rojstni dan

Na sedežu Pokrajinskega centra NVO (nevladnih organizacij)-Mladinskega centra Prlekije je te dni potekala slovesnost, ki se je nadaljevala z druženjem ob glasbi do poznih večernih oziroma za nekatere najvztrajnejše, kar do zgodnih jutranjih ur. Kako pa tudi ne, saj je slovenska gasilska legenda, Stanislav Hunjadi - Striček praznoval svoj 73. rojstni dan.

Plemenita oseba, ki je vse svoje življenje posvetila reševanju in nudenju nesebične pomoči človeku v nesreči, je tudi vzgojila številne gasilske kadre ter bila pobudnik in nosilec mladinskih gasilskih taborov več kot 40 let. Stanislav Hunjadi je nosilec najvišjega gasilskega priznanja v Republiki Sloveniji ter je bil letos na sprejemu na Brdu pri Kranju pri predsedniku države, kjer je prijel priznanje za sodelovanje v projektu SLOVENSKI NAJPROSTOVOLJEC.

Ob njegovem jubileju so mu zapeli pevci Društva Manko Golar pod vodstvom Milana Krefta, zaigral pa mu je mladi harmonikaš David Lukner. Darilo z najboljšimi željami je slavljencu v imenu vseh prisotnih predala predsednica Mladinskega sveta Ljutomer in občinska svetnica Nina Stegmüller.


Več v Družabno