Radgončani začeli z zmago

Arcont Radgona – Rudar Trbovlje 26:22 (15:10)

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2015 ob 09:11
Radgončani so prvenstvo začeli z zmago

Radgončani so prvenstvo začeli z zmago

Prvi konec tedna v oktobru se je začelo tekmovanje v 2. državni rokometni ligi. Arcont Radgona je v Radencih gostila ekipo Rudar iz Trbovelj in suvereno zmagala z 26:22. Gostje so povedli 0:1, kar pa je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Radgončani so večji del prvega polčasa vodili za 3 oz. 4 zadetke, na odmor pa odšli s prednostjo petih zadetkov (15:10).

To razliko so ohranjali tudi v drugem polčasu do rezultata 20:15. Nato pa so v napadu naredili nekaj nerazumljivih napak in gostje so s petimi zaporednimi zadetki rezultat izenačili na 20:20. Ko je domače gledalce zaskrbelo, da se Radgončani po tem več ne bodo uspeli pobrati, so le ti končnico odigrali z odliko in se zasluženo veselili prvih dveh točk v sezoni. Kot zanimivost velja omeniti, da so vsi trije domači vratarji ubranili vsaj eno sedemmetrovko.

Arcont Radgona – Rudar Trbovlje 26:22 (15:10)
Športna dvorana OŠ Radenci, 150 gledalcev, sodnika: Rok Škvarč in Luka Šebek.
Sedemmetrovke: Arcont Radgona 4 (4); Rudar Trbovlje 6 (3).
Izključitve: Arcont Radgona 10 minut; Rudar Trbovlje 8 minut.

Arcont Radgona: Blaž Kuzmi, Gregor Falež 1, Primož Slekovec, David Ketiš 2, Dark0o Zorko 6, Matevž Žunič 3, Andraž Oštir, Žan Valpatič, Matic Šerc 1, Blaž Bratkovič, Klemen Krajnc, Lovro Humek 3, Gregor Štefanec, Ilija Tomić 5, Domen Rožman 5. Vodja moštva: Franc Jeklar; Trener: Kristjan Ladič; pomočnik trenerja: Borut Vereš; Predstavnik kluba: Marko Lorber; Zdravstvena služba: Martin Stanjko; Zapisnikar: Niko Valpatič; Časomerilec: Branko Klun.


Več v Šport