Na ogled razstava »Isti ftiči sküp lečejo«

Trije člani Likovnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici razstavljajo v avli KUS

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2015 ob 21:03
Razstava Isti ftiči sküp lečejo

Razstava Isti ftiči sküp lečejo

V avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je od petka, 2. oktobra, na ogled razstava treh članov Likovnega društva Sv. Jurij: Franca Jaušovca – Frica, Danila Plohla – Danča in predsednika društva Zdravka Pattyja z naslovom Isti ftiči sküp lečejo.

Franc Jaušovec – Fric je luč sveta ugledal v Murski Soboti 15.8.1956. Po končani osnovni in poklicni šoli ga je pot zanesla tudi med slikarje. Je član Likovnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici. Skupinske razstave je priredil v krajih Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer, Selišči, Ptuj, Murska Sobota, Ljubljana, Radenci, Lenart v Slovenskih goricah, Bad Radkersburg, Kapela, Madžarska, Hrvaška in Srbija. Samostojno je razstavljal v Gornji Radgoni, Radencih, Murski Soboti, Seliščih in Moravcih. Živi in deluje v Stanetincih 45A, Sveti Jurij ob Ščavnici.

Danilo Plohl – Danč je rojen 22.12.1966 v Mali Nedelji. Po končani gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru je šolanje nadaljeval s študijem likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Do leta 2011 je na OŠ Benedikt in OŠ Negova učil likovno umetnost. Med letoma 1996 in 2006 je bil predsednik Likovnega društva Kabinet 1 Radenci. Skupinsko je rastavljal v Mariboru, Radencih in Gornji Radgoni. Samostojno razstavo je postavil v Svetem Juriju ob Ščavnici. Živi in deluje v Račkem Vrhu 20, Radenci.

Zdravko Patty se je rodil 23.12.1956 na Ptuju. Diplomiral je na mariborski Pedagoški fakulteti – Katedra za likovni pouk. Na OŠ Sladki Vrh je do leta 1986 učil likovno umetnost, danes je zaposlen kot samostojni grafični oblikovalec v tovarni papirja Paloma Sladki Vrh. Sedaj je že nekaj let predsednik likovnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, kjer ob pomoči ostalih članov skrbi za promocijo likovne kulture v domačem kraju in izven naših meja. Razstavljal je v vseh glavnih mestih bivše Jugoslavije in po krajih v Sloveniji. Je humanist, ljubitelj narave in vsega lepega, kar daje navdih za ustvarjalnost in dobra dela. Živi in deluje v Rožičkem Vrhu 80, Sveti Jurij ob Ščavnici.


Več v Kultura in izobraževanje