Nitke prijateljstva šolarjev in DOSOR-jevcev

Z novim šolskim letom novi nastopi uveljavljenih srečanj

Filip Matko, četrtek, 8. oktober 2015 ob 20:17
Nitke prijateljstva v DOSOR-ju

Nitke prijateljstva v DOSOR-ju

S šolskim letom 2015/2016 se nadaljuje projekt »Nitke prijateljstva«, ki se je v vsem minulih letih že udomačil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Učenke in učenci radenske devetletke vsaj enkrat mesečno pripravijo kulturni program za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, vmes pa se vključujejo še v druge oblike dejavnosti.

V četrtek, 8. oktobra, so učenke in učenci od 1. do 4. razreda Osnovne šole Radenci, ob mentorstvu svojih učiteljic, pričeli s svojimi kulturnimi točkami ob 10. uri v restavracijskih prostorih oziroma veliki jedilnici DOSOR-ja. Nastopili so kot recitatorji in deklamatorji, večina točk pa je bila pevskih. Ni manjkal niti zvok, med stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja najbolj priljubljene, harmonike, kajti učenka Eva Tompa je odlično zaigrala na fratjtonerico.

Ravnateljica Osnovne šole Radenci, Simona Grosman, je ob zaključku nastopa stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja obljubila podobne kulturne užitke tudi v prihodnje, učenci pa so vsem udeleženkam in udeležencem tokratnega srečanja razdelili spominčke.


Več v Kultura in izobraževanje