PVD Sever za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko

Izleta se je udeležilo 54 članic in članov društva

Prlekija-on.net, petek, 9. oktober 2015 ob 11:20
Izlet na Gorenjsko PVD Sever za Pomurje

Izlet na Gorenjsko PVD Sever za Pomurje

V soboto, 3. oktobra, je PVD "Sever" za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko, katerega se je udeležilo 54 članic in članov društva.

Obiskali in ogledali smo si park Brdo. Lepot parka ni skazil niti dež. Nato smo se zapeljali do Brezja, kjer smo si ogledali romarsko cerkev. Tam so potekale tudi vaške igre.

Nadaljevali smo do Begunj, kjer smo si ogledali grad Kamen, Muzej talcev z grobiščem in Muzej Avsenik ter obiskali grob Slavka Avsenika. Iz Begunj smo se odpeljali v Žirovnico, kjer smo imeli v Lovskem domu Stol obilno in dobro kosilo, tam pa smo si ogledali tudi pravega prijaznega medveda. Iz Žirovnice smo se nato odpeljali še do Bleda, kjer smo si ogledali njegove lepote.

Da pa na poti ne bi ostali lačni in žejni, smo s seboj imeli številne domače dobrote, kot so pečena svinjska rebra in piščančja bedra, seveda z vsemi prilogami. Poskrbeli smo še za pravšnjo količino žganih pijač in vina ter brezalkoholnih pijač, za sladokusce pa je bilo poskrbljeno še z obilico zelo dobrega peciva izpod rok naše članice.

Na izletu ni manjkalo dobre volje in veselja, o vsem napisanem pa se lahko prepričate z ogledom spodnjih fotografij.

Janez Vencelj


Več v Družabno