Pričetek del na cesti Šalinci – Banovci

Cesta, zgrajena tudi s samoprispevkom krajanov, je dodobra uničena in zares potrebna korenite prenove in načrtovane in obljubljene preplastitve

Prlekija-on.net, sobota, 10. oktober 2015 ob 09:11
Cesta Šalinci - Banovci

Cesta Šalinci - Banovci

Sicer na cesti ni nikakršnih oznak, ki bi opozorili voznike, da se na cesti nekaj dogaja in da je polovica cestišča na delu, kjer delovni stroji delajo, neprevozna, a se je vsaj nekaj začelo dogajati. Najprej so cesto razkopali za potrebe izgradnje kanalizacijskega omrežja, potem so jo na vso moč uničevali pretežki tovornjaki SŽ – ŽGP Ljubljana, daleč čez določeni in zagotovljeni rok z žegnem oziroma odločbo občine Ljutomer v žepu in na koncu so jo prekopali še za potrebe izgradnje vodovodnega omrežja.

Cesta, zgrajena tudi s samoprispevkom krajanov, je tako dodobra uničena in zares potrebna korenite prenove in načrtovane in obljubljene preplastitve, da bo tako vsaj za voznike bolj varna, če že za pešce in šolarje ni, ker ni pločnikov in razsvetljave. Ugodno za izvajalce je verjetno dejstvo, da so kar vsi trije izvajalci verjetno imeli obveznost vrniti vozišče v prvotno stanje in si tako lahko strošek porazdelijo. Ne bi smelo biti težko dokazati, kakšna je bila cesta pred pričetkom vseh teh del, saj naj bi bila cesta komisijsko pregledana in slikovno ustrezno dokumentirana. Po eni od odločb naj bi bili pri pregledu poleg izvajalca prisotni tudi predstavniki občine in vzdrževalca ceste Nograd Lotmerk d.o.o., očitno pa s strani KS Šalinci, Krištanci, Grlava ni bilo nikogar povabljenega in prisotnega, vsaj krajani tega nimajo v spominu. Krajane sicer begajo označbe na cestišču, ki morda pomenijo oznake za le krpanje cestišča, vsi pa upamo, da te oznake služijo izvajalcu kot opozorilo, kje morajo posebno utrditi močno poškodovane dele cestišča pred preplastitvijo. Sicer pa se v KS že stikajo skupaj glave in razmišlja se o scenarijih, če bo kdo skušal zaobiti obveznost s kakšnim od priročnih izgovorov. Od marčevskega zbora pa še vedno pričakujemo odgovore na vprašanja v zvezi z železnico, saj takrat zaradi »nekompetentnih« predstavnikov teh odgovorov ni bilo.

Janče Gartner
Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47