Ksenija Filipič, energična Prlečka, ki je službo učiteljice zamenjala za vodenje lastnega podjetja

Intervju s Ksenijo Filipič iz Logarovcev, ki je v tej sezoni sodelovala v šovu TOP4 s Tjašo Kokalj

Prlekija-on.net, sreda, 28. oktober 2015 ob 13:08
Ksenija Filipič

Ksenija Filipič

Pogovarjali smo se s Ksenijo Filipič iz Logarovcev, energično Prlečko, ki je v tej sezoni sodelovala v šovu TOP4 s Tjašo Kokalj. Ksenija je medtem šov že zapustila, najbolj pa jo je zmotila povezava med Playboy fotografijami in poslovnim svetom, saj kot je dejala, tega ne potrebuje, sama pa je z oddajo želela pridobiti več prepoznavnosti na poslovnem področju, ne na straneh revije za moške.

Postavili smo ji nekaj vprašanj. Kaj nam je ob tem povedala o sebi, svojem poslovnem in zasebnem življenju, o svojih načrtih za prihodnost, kaj je svetovala bodočim poslovnim puncam, ... pa si lahko preberete spodaj.

Kakšna je bila ta izkušnja, nastopiti v oddaji TOP 4?
Sodelovanje s POP TV je bila nepozabna izkušnja. Moraš imeti kar veliko poguma, da si upaš pred kamero, sploh ko ne veš, ali bo tvoja zaveznica ali sovražnica, zanimiv pa je tudi občutek, ko sam sebe spremljaš na velikem zaslonu. Moram pa reči, da veliko bolj cenim delo nastopajočih in delo ljudi, ki so v tehnični ekipi in zakulisju vsake oddaje, saj je za enourno oddajo potrebno snemanje s pripravami od jutra do noči.

Kako bi se na kratko opisala?
Sem energična, karizmatična, inteligentna Prlečka, iz majhne vasi, z velikimi sanjami, ki so postale resničnost. Živim življenje, ki sem si ga želela, za to pa sem seveda morala nekaj narediti. Zaradi željene izobrazbe sem se po končani gimnaziji najprej preselila iz Logarovcev v Ljubljano, kjer sem uspešno diplomirala na pedagoški fakulteti, kar mi je omogočilo več letno zaposlitev v javnem sektorju, na področju šolstva. Šolski sistem pa mi je zaradi restriktivnih ukrepov, predvsem zaradi nižanja plač, več jemal kot dajal, zato sem se odločila za pot podjetništva, z veliko željo po uspehu, ki je zame poleg materialne preskrbljenosti vsekakor še samointelektualizacija in skrb zase, se pravi, da delamo sami na sebi, od zunaj in od znotraj in tako dosežemo poleg dobrega zdravstvenega stanja še notranje zadovoljstvo. Sama sem na dobri poti.

S čim se ukvarjaš v poslovnem življenju?
Na začetku svoje poslovne poti sem se najprej uspešno preizkusila na področju gostinstva; odprla sem svoj lokal in se dodobra seznanila, kako kroži denar. Glede na to, da sem si pa že od nekdaj želela potovati ter spoznavati različne kulture in ljudi, pa sedaj že drugo leto sodelujem s podjetjem Essens iz tujine, ki pokriva področje lepote in zdravja, odlikuje pa se po dobrem marketingu, dobrih produktih, ki so naravni in visoke kakovosti, zaradi česar je v ospredju veliko zanimanje na trgu, tako delujemo v že kar devetih evropskih državah, po principu dobrega medevropskega  poslovanja.

S čim pa si čas krajšaš v prostem času?
Najbolj me izpopolnjuje šport, kateri me sprošča in s pomočjo katerega ohranjam svojo fit postavo, kar je najpomembneje, pa svoje zdravje, saj menim da bi vsak človek moral skrbeti zase. Ukvarjam se s tekom in z vodenjem vadbe, imenovane boot camp, oboje je pa pomembna sestavina moje šole za hujšanje, ki sem jo ustanovila, ko sem tudi sama uspešno shujšala. Ta preobrazba je na meni pustila takšen pečat, da sem se profesionalno začela ukvarjati s svetovanjem za prehrano in voditi vadbo ter tako do želenega rezultata pripeljati ljudi, ki si želijo shujšati ali oblikovati svoje telo.

Si na katero stvar v življenju še posebej ponosna?
Še posebej ponosna sem na svoje prleške korenine in na vrednote, ki so mi jih privzgojili starši: prijaznost, hvaležnost, delavnost, pristnost, preprostost, pozitivno naravnanost in ambicioznost. Na poklicnem področju sem ponosna, da sem si upala prestopiti iz javnega v zasebni sektor in tako službo učiteljice zamenjati za vodenje lastnega podjetja.

Se iz Ljubljane rada in pogosto vračaš v Prlekijo?
Prlekijo nosim v svojem srcu tudi, ko sem v Ljubljani, ne morem pa reči obratno, da Ljubljano nosim v svojem srcu, ko sem v Prlekiji. Tudi karakterno so mi veliko bližje Prleki: veseli, prijazni, pozitivni ljudje, zato se z veseljem vračam v domači log ob vsaki priliki.

Kakšno je tvoje življenjsko vodilo?
JUST DO IT AND JUST FEEL IT

Kakšni pa so tvoji načrti za prihodnosti?
Kakor kaže na poslovnem področju, se mi v bližnji prihodnosti obeta selitev v tujino zaradi izrazitega meddržavnega poslovanja podjetja Essens. Še pred selitvijo pa imam cilj podjetje razširiti tudi na področju Prlekije, kjer vidim še veliko potenciala, saj gre za popolnoma nezapolnjen trg, zato se veselim sodelovanja s perspektivnimi Prleki.

Kaj bi svetovala puncam, ki se podajajo v poslovni svet?
Punce, ki se podajajo v podjetništvo, bi opozorila, da je poslovni svet za ženske še veliko krutejši in neizprosen, ker nas moški sodelavci nemalokrat dojemajo kot manj sposobne in inteligentne, sploh kadar gre za vodilna mesta. Zato je potrebno vso energijo usmerjati v vseživljenjsko izobraževanje, kar vpliva na našo inteligenco, samozavest in samopodobo ter uspeh. Poleg tega svetujem puncam, da morajo imeti jasno zastavljene cilje in razmisliti, kako jih doseči. Možnosti je vedno več, ampak svetujem, da se ne odločite za najlažjo, ker vam ne bo prinesla dolgoročnega uspeha.

Bi še ob tem kaj sporočila našim bralcem in bralkam?
Dragi bralci in bralke, v življenju počnite stvari, ki vas osrečujejo, pa nikoli ne boste čutili, da zares delate ali trpite, najdite si čas zase in za družino ter v drobnih stvareh poiščite košček sreče in miru, ki pripada vsakemu izmed nas. Kar je najpomembneje, IMEJTE SE RADI.


Več v Družabno