Preletavanje drona povzročilo vznemirjenje in strah med prebežniki

Zaradi tega na policiji prosijo, da ljudje z droni naj ne vznemirjajo prebežnikov in s tem posledično ovirajo delo policije in drugih institucij, ki pomagajo prebežnikom v krizi

Prlekija-on.net, petek, 30. oktober 2015 ob 17:19
Dron

Dron

Avstrijski varnostni organi so  30.10.2015, med 7. in 14. uro iz nastanitvenega centra v Šentilju sprejeli 3.000 prebežnikov. V nastanitveni center jih je v tem času prispelo 1.330, trenutno pa se jih centru v Šentilju 2.730.

Ker zapuščanja nastanitvenega centra potekajo na podlagi dogovora z avstrijskimi varnostnimi organi o številnčnih zmožnostih sprejema usmerjano in ob določenih terminih, pri izhodih nastaja gneča. V teh primerih policija v sodelovanju z drugimi subjekti vlaga vse napore v varno in uspešno izvajanje nalog.

Med opravljanjem nalog so policisti tega dopoldneva ugotovili, da je do sedaj neznani kršitelj z dronom preletaval nastanitveni center v Šentilju in s tem povzročil vznemirjenje in strah med prebežnikii. Zaradi tega na policiji prosijo, da ljudje z droni naj ne vznemirjajo prebežnikov in s tem posledično ovirajo delo policije in drugih institucij, ki pomagajo prebežnikom v krizi.

Sprejemna centra Središče ob Dravi in Gruškovje sta prazna in v njih niso sprejemali prebežnikov.

Prebežnika sta se stepla
Med postopki s prebežniki je bila v nastanitvenem centru v Šentilju, ob 14.55 obravnavana kršitev javnega reda in mira, ko sta se dva prebežnika sprla in pretepala. Policisti, ki so bili v bližini, so reagirali hitro in učinkovito, saj so z ukazovanjem, brez uporabe prisilnih sredstev, intervencijo uspešno zaključili ter vzpostavili red. Zoper oba tujca je bil izveden prekrškovni postopek.


Več v Črna kronika