Na 32. Martinovanju v Mariboru se je zabavala preko 20.000 glava množica

Tradicionalna prireditev je presegla vsa pričakovanja organizatorja, Zavoda za turizem Maribor - Pohorje

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2015 ob 16:422
32. Martinovanje v Mariboru

32. Martinovanje v Mariboru

Z 32. Martinovanjem v Mariboru, ki je potekalo v sredo, 11. novembra, se je zaključil 15. Festival Stare trte, ki je letos potekal od 4. oktobra do 11. novembra. Tradicionalna prireditev je presegla vsa pričakovanja organizatorja, Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, saj je Trg Leona Štuklja obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev.

Lepo vreme s prijetnimi temperaturami ter bogat in kakovosten program so tekom celotnega dne na martinovanje privabili več kot 20.000 obiskovalcev, v glavnini Mariborčanov in okoliških prebivalcev, ob njih pa tudi skupine tujih turistov, največ iz sosednje Avstrije.

Prisotni so ob tradicionalni povorki, nastopu Akademske folklorne skupine Študent in krstu mošta, v zabavnem delu programa prisluhnili Neuvirtovim Štajercem z Rudijem Kranerjem, Ansamblu Saša Avsenika in Skupini Gadi. Za prijetno vzdušje so skrbeli še Malečniški brači, štajerski vinarji, gospodar Stare trte in župan mesta Maribor dr. Andrej Fištravec ter Mariborska vinska kraljica Urška Bračko. Tradicionalno štajersko kulinariko in mlado vino je na 48 stojnicah ponujalo 42 vinogradnikov in 31 gostincev.

Kljub izjemnemu obisku 32. Martinovanja v Mariboru na za ta letni čas izrazito topel 11. november, je bilo s strani reševalne ekipe opravljenih le osem odvozov oseb zaradi slabosti ter deset lažjih oskrb.

Zavod za turizem Maribor - Pohorje ocenjuje letošnji Festival Stare trte, ki je potekal med 4. 10. in 11. 11., kot zelo uspešen, saj so bile vse prireditve v organizaciji Zavoda in njegovih partnerjev zelo dobro obiskane. Še posebej uspešno obiskana in s čudovitim vremenom nagrajena sta bila festivalski začetek s tradicionalno svečano trgatvijo najstarejše trte na svetu in martinovanje, s katerim se je 15. Festival Stare trte tudi uradno zaključil. Organizatorji ocenjujejo, da se je vseh prireditev 15. Festivala Stare trte udeležilo preko 30.000 obiskovalcev.

Foto: Karmen Razlag


Več v Družabno