Veržej najboljšo domačo tekmo prihranil za konec jesenskega dela

Farmtech Veržej - TKK Tolmin 4:1 (2:0)

Prlekija-on.net, sobota, 21. november 2015 ob 19:43
Sebastjan Petek je vodilni strelec lige

Sebastjan Petek je vodilni strelec lige

Farmtech Veržej se je v 16. krogu 2. SNL, zadnjem v jesenskem delu, doma pomeril z ekipo TKK Tolmin. Gledalci so na razmočenem igrišču videli veliko priložnosti na eni in drugi strani, dve enajstmetrovki, pet golov od katerih so trije bili pravi evrogoli, rdeči karton ter zmago Veržeja. Med polčasom so gledalce in igralce spodbudile tudi članice navijaške skupine Tikvice.

Prvo priložnost na tekmi so imeli gostje, ki so kmalu po začetnem pisku izvajali prosti strel na robu kazenskega prostora, a jim ni uspelo zadeti. Veržej je povedel v 6. minuti, ko se je Jernej Trstenjak na razdalji okoli 25 metrov od gola odločil za strel ter lepo zadel preko gostujočega vratarja Marka Deronje. V 36. minuti je nato udaril trenutno najboljši strelec druge lige, Sebastjan Petek, ki je po podaji iz prostega strela z desne strani prišel do žoge ter iz obrata z bližine matiral gostujočega vratarja. To je bil njegov deveti gol letos s katerim se je še utrdil na prvem mestu lestvice najboljših strelcev.

Drugi polčas se je pričel s pritiskom gostov, ki so iskali gol priključitve. V 71. minuti bi jim to lahko uspelo, ko je sodnik pokazal na najstrožjo kazen, a Amarachi Osuji Bede ni uspel ugnati domačega vratarja Mateja Andrejča, ki mu je strel ubranil. Kmalu zatem je domači vratar še enkrat lepo posredoval, tako da je ostalo pri 2:0. Veržej si je v nadaljevanju priigral nekaj lepih priložnosti, Arpad Vaš pa je nato v 82. minuti tudi domačim priigral najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Nino Kouter.

V 86. minuti je gostom nato le uspelo zadeti. Zadel je Tine Zornik, ko se je odločil streljati iz velike razdalje, žoga pa je končala v mreži. Zornik je kmalu zatem moral z igrišča saj je nad hitrim Vašem storil prekršek kot zadnji branilec. Prekršek je bil storjen tik za kazenskim prostorom, za strel pa se je odločil prav Vaš ter lepo zadel za končnih 4:1.

Veržej je s tem dosegel šele drugo zmago doma ob treh neodločenih rezultatih in bo prezimil na tretjem mestu. V spodnjem videu si lahko ogledate vse gole ter del nastopa Tikvic.

Farmtech Veržej - TKK Tolmin 4:1 (2:0)
150; Trstenjak 6., Petek 36., Kouter 82. (11-m), Vaš 89.; Zornik 86.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Srnec, Lukač, Vok, Kouter, Trstenjak (50./Vaš), Petek (78./Kušnik), Ropoša, Čuk, Mauko (68./Kaučič)

TKK Tolmin: Deronja, Slavec (63./Jarc), Kucalović, Šuligoj (82./Kavčič P.), Rojc (57./Ogrič), Kavčič B., Osuji Bede, Rakušček, Kadrija, Sokanović, Zornik

Ostale tekme:
Drava Ptuj - Roltek Dob 2:1 (1:0)
Kalcer Radomlje - Triglav Kranj -:-
Šenčur - Ankaran -:-
Zarica Kranj - Aluminij -:-


Več v Šport