Magi najboljši skakalec med atleti veterani

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil prvo mesto v kategoriji skakalcev in tretje mesto v kategoriji tek, skok, met

Prlekija-on.net, nedelja, 22. november 2015 ob 21:37
Razglasitev najboljših atletov veteranov

Razglasitev najboljših atletov veteranov

Na Ljubljanskem gradu sta Atletska zveza Slovenije in Zveza atletskih veteranov Slovenije izvedli razglasitev najboljših atletov veteranov za leto 2015. Tekmovalce so razglasili absolutno in v petih različnih kategorijah, ki so sledeče.

Trije meti, trije skoki, trije teki na krajše proge ali tek z ovirami, trije daljši teki ali hoja in peta razglasitev tek, skok in met. Doseženi rezultati so ovrednoteni s točkami, kar je dal skupni seštevek po treh disciplinah.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil prvo mesto v kategoriji skakalcev in tretje mesto v kategoriji tek, skok, met.

Prvo mesto je osvojil z doseženimi rezultati, s prvima mestoma v skoku v daljino in skoku v višino na dvoranskem Balkanskem prvenstvu v Istanbulu in s prvim mestom v skoku s palico na odprtem državnem prvenstvu v Mariboru.

Magi je še osvojil tretje mesto v kategoriji tek, skok, met s seštevkom točk rezultatov v teku na 60 m z ovirami, skoku v višino in metom kopja.

Lahko še omenimo, kdo sta absolutno najboljša atleta veterana v Sloveniji za leto 2015. Marjeta Čad iz Ljubljane, metalka krogle in Dušan Prezelj iz Kranja, skakalec v višino letošnji svetovni prvak v Lyonu (oče Rožleta Prezlja, reprezentanta in rekorderja SLO).


Več v Šport