Učenci tekmovali v košarkarskih spretnostih

Tekmovanja se je udeležilo 40 otrok iz OŠ Križevci, Mala Nedelja, Ljutomer, Gornja Radgona in Cezanjevci, ki obiskujejo interesno dejavnost pod okriljem Košarkarskega kluba Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 1. december 2015 ob 08:49
Z njimi je bila tudi maskota Košarkarske zveze Slovenije in promotor košarke - Lipko, foto: Brina Godec

Z njimi je bila tudi maskota Košarkarske zveze Slovenije in promotor košarke - Lipko, foto: Brina Godec

V soboto, 28. novembra, se je v ŠIC Ljutomer odvijalo tekmovanje v košarkarskih spretnostih za učence, ki obiskujejo interesno dejavnost na osnovnih šolah v Križevcih, Mali Nedelji, Ljutomeru, Gornji Radgoni in Cezanjevcih pod okriljem Košarkarskega kluba Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo natanko 40 otrok iz omenjenih šol.

Mladi košarkaši so se pomerili v 6. različnih aktivnostih, ki so vsebovale košarkarske elemente kot so vodenje, podajanje in preprijemanje žoge, met na koš, podiranje kegljev ipd... z njimi je bila tudi maskota Košarkarske zveze Slovenije in promotor košarke - Lipko, ki je s svojimi hudomušnimi vložki poskrbel za animacijo in smeh otrok. Na koncu so vsem sodelujočim podelili medalje, kot spomin na tekmovanje in motivacijo za prihodnost.

Za nemoteno izvedbo tekmovanja so skrbeli starejši košarkaši - Žiga, Gašper Luka in Jaka, pod vodstvom trenerja Tomaža Črnjaviča in Matevža Jaklja. Da pa so zadeve tekle še bolj tekoče, pa sta poskrbeli Katja in Brina.

To je bilo prvo tekmovanje v sklopu Tekmovanj v košarkarskih spretnostih za otroke 1., 2. in 3. razredov, ki obiskujejo interesno dejavnost košarka na matičnih šolah. V letu 2016 bodo podobni tekmovanji izvedli še februarja in maja. Tudi takrat bo zanimivo, pestro, košarkarsko, le da bodo igre drugačne, a še vedno prilagojene starosti otrok.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj (foto Brina Godec). Vse pa že vabijo, ko bodo v februarju "tekmovali" za srebrno medaljo.

Na spisku reprezentantov U13 Luka Filipič iz Ljutomera
Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na druge selekcije v KK Ljutomer, kjer nastopajo pod okriljem KZS v kategoriji U13 in U17. Po 3. letih je na širšem spisku reprezentantov U13 spet njihov član, Luka Filipič iz Ljutomera. Vsekakor pa za njim prihajajo tudi novi talenti, ki jih brusijo na treningih U9 in U11, ter seveda na osnovnih šolah v Ljutomeru, Križevcih pri Ljutomeru, Mali Nedelji, Gornji Radgoni in Cezanjevcih.


Več v Šport