Občinski svet odločitev o novi ravnateljici Vrtca Ljutomer prepustil Svetu zavoda

1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2015 ob 15:24
1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Minuli teden je v Ljutomeru potekala prva izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je Občinski svet med drugim obravnaval mnenje k imenovanju kandidatke za ravnateljico Vrtca Ljutomer.

Na seji sta se predstavili obe kandidatki za ravnateljico Vrtca Ljutomer, Nada Rajtman iz Ljutomera in Ksenija Žuman iz Radomerja. Po predstavitvi obeh kandidatk, so po razpravi svetniki in svetnice bili mnenja, da je v predstavitvi obeh kandidatk manjkal predvsem finančno-razvojni vidik. Po kratkem odmoru je nato županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba predlagala, da se Svetu Vrtca Ljutomer da pobuda, da naj kandidatki predložita svoj dopolnjen programski razvojni in finančni del in se naj potem svet zavoda na podlagi te dopolnjene dokumentacije odloči o izbiri ravnateljice vrtca. Ta sklep je bil sprejet z 11 glasovi za in 4 proti. Pozneje je sicer Rajtmanova od kandidature odstopila.

Na seji so še sprejeli sklep o potrditvi programa zbiranja komunalnih odpadkov, sklep o podpori projekta Čebelarske zveze Slovenije, sklep o podpori ohranjanja pridelave vinogradniških površin in sklep o določitvi vrednosti točke nadomestila za izračun stavbnega zemljišča.

Spodaj si lahko ogledate celotno sejo, gradivo in točke seje pa najdete tukaj.


Več v Politika