X. Koncert učiteljev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

V nabito polni dvorani šole, so se v 11. točkah programa predstavili učitelji, kot solisti ali v komornih skupinah

Prlekija-on.net, nedelja, 13. december 2015 ob 09:53
X. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer, foto: Ludvik Rogan

X. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer, foto: Ludvik Rogan

Vrhunsko izveden jubilejni Koncert učiteljev je potekal v četrtek, 10. 12. 2015 ob 19. uri, v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

V nabito polni dvorani šole, so se v 11. točkah programa predstavili učitelji, kot solisti ali v komornih skupinah. Učitelji v GŠ Slavka Osterca Ljutomer niso le učitelji instrumenta, nauka o glasbi ali plesa-baleta, in niso le sooblikovalci otrokove osebnosti, ampak so tudi vrhunski glasbeniki in umetniki na odru, ter s tem promotorji glasbene kulture v lokalnem in širšem prostoru.

Posebno presenečenje na koncertu je bil Komorni zbor GŠ Ljutomer, v katerem je sodelovalo 14 učiteljic in učiteljev, ter kot posebnost, tudi hišnik šole. Zbor je navdušil poslušalce in je bil ustanovljen prav zaradi 10. jubilejnega Koncerta učiteljev. Petje v komornem zboru GŠ Ljutomer je vsekakor prijetna in pozitivna izkušnja za vse sodelujoče člane zbora.

Koncert je potekal v sklopu šolskega glasbenega abonmaja, zato je prišlo poslušat svoje učitelje več kot 70 učencev. S tem lahko trdimo, da na takšen način učitelji odlično prenašajo svoje znanje instrumenta na svoje učence.

Vsekakor si vsi nastopajoči zaslužijo čestitke, saj so očarali občinstvo. Poslušalci koncerta so bili zelo navdušeni. Vsako točko programa so nagradili z dolgim aplavzom.

Program:

W. A. Mozart: PRESTO - Divertimennto št.2
G. P. Telemann: SONATA; 2. st. Allegro, 3. st. Andante, 4. st. Allegro;
TROBILNI TRIO Simon Novak - trobenta, Stanislav Lašič - krilni rog, Simon Kramberger - pozavna;

E. Perosino: TARANTA Simon Budna - kitara;

G. Bizet: HABANERA Maja Jerič - flavta, Janez Munda - harmonika;

T. G. Albinoni: SONATA op 6, no. 11 St. Marc, Grave, Allegro; Simon Novak - trobenta, Darja Slejko - klavir;

E. Elgar: SALUT D’AMOUR Andreja Klinc - violina, Samir Azzeh - violončelo, Romana Rek - klavir;

H. Zimmer&K. Badelt: PIRATES OF THE CARIBBEAN MEDLEY Dejan Raj - diatonična harmonika;

M. Prejac: SE TI KDAJ ZDI? Mojca Prejac - kitara, vokal;

C. Saint-Saëns: SONATA; 1. st. Allegro, 4. st. Molto Allegro Bojan Zelenjak - klarinet, Darja Slejko - klavir;

R. Rodgers: MY FAVORITE THINGS odlomek iz musicala Sound of music Andreja Klinc - sopran, Samir Azzeh - violončelo, Romana Rek - klavir;

M. Stern: CHROMAZONE Mihael Györek - saksofon, Bojan Zelenjak - klarinet, Simon Krambenrger - pozavna, Stanislav Lašič - sintetizator, Simon Novak - bas, Antonio Hojsak - drums;

H. Lavrenčič/prir. beneške ljudske: PETELINČEK JE ZAPIEU J. Privšek/A. Kores: NAD MESTOM SE DANI H. Brown/R. E. Schram: SINGIN’ IN THE RAIN KOMORNI ZBOR GLASBENE ŠOLE LJUTOMER Klavirska spremljava: Ana Gnezda, Umetniški vodja: Romana Rek;

Učenci in učitelji GŠ Slavka Osterca vas vabijo tudi na Božični koncert, ki bo v četrtek, 17. 12. 2015, ob 18.30 v Domu kulture Ljutomer. Na koncertu se bodo predstavili učenci oddelka za ples-balet, komorne skupine, mladinski pevski zbor, orkestri šole in učenci nižjih razredov nauka o glasbi.

Glasbena vzgoja je najpomembnejši instrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih kotičkov duše
(Platon)

Veliko glasbenega navdiha in prijetnih trenutkov ob glasbi, vam v letu 2016, želijo učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje