Popularna slovenska glasba po metalskih ritmih

Znani bobnar Simon Škrlec, z zabavnimi glasbenimi posnetki priljubljene slovenske glasbe skuša nasmejati čim več ljudi

Prlekija-on.net, torek, 15. december 2015 ob 09:48
Simon Škrlec

Simon Škrlec

Osemindvajset letni Simon Škrlec iz okolice Gornje Radgone, ki je zaslovel predvsem konec lanskega leta, ko je z energičnim bobnanjem navdušil na šovu Slovenija ima talent, ter si prislužil celo zlati gumb, vedno znova prijetno preseneča. Bodoči pedagog, ki trenutno pripravlja diplomo na razrednem pouku Pedagoške fakultete v Mariboru in že "trenira" med delom v vrtcu, je namreč v mesecu decembru pripravil verigo bobnarskih videov na slovensko glasbo, ki jih objavlja vsaki drugi dan. V kasnejših posnetkih bo gostoval še druge glasbenike, pripravlja pa že tudi videe za podaljšanje v januar. Z zabavnimi glasbenimi posnetki priljubljene slovenske glasbe bi rad nasmejal čim več ljudi. Ogledate si jih lahko na njegovi facebook strani Simon Škrlec drummer in YouTube kanalu SimonSkrlec. "Izvajam tudi zabavne točke v živo, za vse tiste, ki si želijo nasmejati svojo publiko ali goste. Podaril bom nekaj praktičnih nagrad ter nastop, saj izvajam zabavne točke po šolah, zabavah, koncertih, veselicah...", pravi Simon.

V letu 2015 sicer mineva že dvajset let odkar je pričel z igranjem na bobne. "Po svojih prvih bobnih, ki sem jih od staršev dobil pred petnajstimi leti, igram še danes. Z leti sem jih obogatil z dodatnimi činelami in dvojnim pedalom, saj me je vedno bolj pritegnila energična glasba death metala. Na slovenski glasbeni sceni je metal glasba, predvsem med starejšimi, slabše sprejeta. Tudi vse več mladih posluša narodno zabavno glasbo, hrvaško glasbo, mogoče kakšne zvrsti popa, ki ga slišijo pa radiu. Druge zvrsti glasbe – rock, metal, jazz, jih ne privlačijo tako kot so sovrstnike in mene v najstniških letih. Prenesti nekaj metalskih ritmov v popularno slovensko glasbo je bil moj prvi poskus, da bi ljudem, ki drugače ne poslušajo metala, pokazal, da je lahko vsaka zvrst glasbe kakovostna in poslušna. Očitno je uspelo združiti dvoje, kar sprva ni imelo smisla, saj je bila moja točka na oddaji Slovenija ima talent med Slovenci dobro sprejeta", razlaga naš sogovornik, ki že od nekdaj rad zabava ljudi in jih poskuša nasmejati.

Zato je svoj osebni značaj skušal preliti na igranje bobnov, in je pričel s smešnimi bobnarskimi posnetki, kjer lahko končno uporablja vse svoje vragolije, norčije in otročarije. Piko na i dodajo tudi izkušnje, ki jih pridobiva z delom v vrtcu. "Z zabavnimi posnetki želim k igranju bobnov navdušiti vse, še posebej pa otroke in mladino, saj se jih zelo malo odloča za igranje bobnov. S tem namenom in seveda z željo po nastopanju sem pričel izvajati tudi zabavne glasbene točke na šolah, vrtcih, raznih prireditvah, koncertih in zabavah. Jeseni sem se odločil, da bom za svojo promocijo in promocijo slovenske glasbe, v mesecu decembru 2015 objavil več kratkih, zabavnih glasbenih posnetkov na svoji facebook strani. December sem izbral, ker bi v tem prazničnem času, rad nasmejal čim več ljudi. Ker je ostalo še veliko dobrih slovenskih pesmi in se je pokazalo dobro zanimanje za tovrstne posnetke, sem sklenil nadaljevati z zabavnimi glasbenimi posnetki v letu 2016", nam je povedal Simon, ki je glasbeno šolo začel obiskovati pri sedmih letih, kmalu za tem pa sta mu starša kupila prvi set bobnov. Zdaj jih igra že 21 let in s svojim energičnim igranjem ne pusti ravnodušnega nikogar. Pri igranju si postavlja vedno težje izzive, se sam uči novih tehnik.

Na lanski šov Slovenija ima talent se je prijavil sam, so ga pa še pred tem poklicali ustvarjalci oddaje, ki so bili navdušeni nad njegovimi posnetki na YouTubu. Na oddajo se je prijavil, ker je želel širši množici približati trše ritme na bolj domači način in samo metal tehniko bobnanja. Kot še dodaja Simon je želel pokazati, da so tudi bobnarji pomemben del skupine in nasploh doseči večjo prepoznavnost v Sloveniji. Simon, ki ob študiju in delu v vrtcu, poučuje bobne in ustvarja bobnarske posnetke, si želi, da bi bila njegova poklicna pot povezana z njegovo strastjo do glasbe. Poleg poučevanja si želi nastopov na prireditvah, koncertih in festivalih.

Tudi podatki, ki so preverljivi gotovo potrjujejo, da gre za izjemen glasbeni talent. Na Youtube namreč ima več kot 120 posnetkov, 7000 naročnikov in skoraj milijon ogledov njegovega bobnanja v več kot 30 državah. Nastopal je v desetih različnih državah z več bendi, vrhunec pa so bili nastopi s skupino Melechesh, znano po vsem svetu...


Več v Glasba in film