Pomurje se je predstavljalo v Rovih pod starim Kranjem

Kljub mrzlemu vremenu se je zbralo 14 ponudnikov, 11 prleških in 3 prekmurski, ki smo uspešno predstavili pomursko kulinariko, vina ter turistično ponudbo

Prlekija-on.net, torek, 15. december 2015 ob 10:26
Pomurje v rovih

Pomurje v rovih

Na povabilo Zavoda za turizem in studia Oreh smo se v soboto in nedeljo 12. in 13. decembra udeležili 1. predstavitve Pomurja na Gorenjskem v Rovih pod starim Kranjem. Kljub mrzlemu vremenu se nas je zbralo 14 ponudnikov, 11 prleških in 3 prekmurski, ki smo uspešno predstavili pomursko kulinariko, vina ter turistično ponudbo.

Obiskovalce iz Gorenjske, Ljubljane ter tudi iz Primorske je najbolj zanimala nastanitvena ponudba, izletniški turizem (ponudba za večje skupine - avtobuse), kolesarske in pohodne poti, terme, kulinarika in vina, kjer so se tudi najdalj zadržali. Žal pa je še ostalo veliko prostih razstavnih prostorov, kjer bi se še lahko predstavilo več pomurskih ponudnikov, in tudi zavodov za turizem ter LTO-jev, ki pa so žal manjkali.

Škoda, da se nekdo iz druge regije tako trudi in pripravi tako odmevno prireditev, da bi predstavil Gorenjski in širši okolici nek kraj in turistično ponudbo, pa se potem ponudniki tako skromno odzovemo.

Upam da bo na 2. prireditvi »Pomurje v rovih« naša udeležba večja, da zapolnimo z našimi ponudniki oba rova in tako predstavimo ponudbo Pomurja ter s tem privabimo čim več turistov v naše kraje.

Anton Vrbnjak


Več v Družabno