Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Na koncertu so se predstavili učenci oddelka za ples – balet, učenci v komornih skupinah, mladinski pevski zbor, ter orkestri šole

Prlekija-on.net, petek, 25. december 2015 ob 23:15
Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Ob zaključku leta 2015, so učenci Glasbene šole Slavka Osterca in njihovi mentorji v Domu kulture Ljutomer pripravili Božični koncert. Na njem so se predstavili učenci oddelka za ples – balet, učenci v komornih skupinah, mladinski pevski zbor, ter orkestri šole. Z lepimi melodijami in plesom, so učenci vstopali v svet glasbe, ki je v tem času najprimernejše darilo vsem poslušalcem, najbolj iskrena zahvala in hkrati vabilo, da se njihovih koncertov udeležite tudi v prihodnje. Nekaj neskončno čudovitega je, da so učitelji in poslušalci del otrokovega ustvarjanja, saj skupaj z njimi doživljajo glasbeno ustvarjalnost.

Obseg dela šole v letu 2015 zaznamujejo s številnimi nastopi učencev. To so predvsem razredni in javni nastopi, nastopi v sodelovanju z drugimi, revije glasbenih šol, revije orkestrov in baletnih plesalcev.

Rezultati tekmovanj v letu 2015 posebej državnega in mednarodnega, so edinstveni, saj so na državnem tekmovanju v disciplini violina v kategoriji 1. a in 1. b, dosegli zlati plaketi. Prav tako na mednarodnem tekmovanju pihalcev v Požarevcu v disciplini flavta, zlato plaketo, ter na Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Beltincih v kategoriji zabavna glasba 1. mesto in 1. nagrado.

Udeležili so se, prvič v zgodovini šole, baletnega tekmovanja in dosegli zavidljive rezultate. Glasbena šola Slavka Osterca tako stopa v sam vrh po kvaliteti v slovenskem in tudi mednarodnem prostoru, zato se je ravnatelj, Stanislav Lašič, zahvalil ter čestital vsem učencem in tudi učiteljem, ter korepetitorjem, ki so vložili veliko truda in dodatnega dela za uspeh učenca.

Vendar pa nižja glasbena šola ni namenjena le zelo nadarjenim, ampak vzgaja in daje glasbeno izobrazbo vsem učencem, ki imajo radi glasbo, ples ali svoj instrument. Želijo, da se v njihovi šoli vsi učenci dobro počutijo in da so ob glasbi ali plesu sproščeni. S svojim delom postajajo bogatejši za marsikatero vrednoto, kot je pridnost, vztrajnost, odgovornost, natančnost, doslednost, kar pa je najvažnejše – pridobijo si delavne navade. To je veliko pozitivnih vrednot, ki oblikujejo osebnost mladega človeka.

Voščilo in čestitka ravnatelja, ter vseh sodelavcev in učencev, z dobrimi željami za mirne in prijetne božične praznike naj olepša vaše praznovanje in vas navdihne za vsa vaša načrtovanja in za novo prizadevanje v prihodnjem letu. Čas ujet v leto 2016 naj vam prinese obilo osebnega zadovoljstva, sreče, dobrih poslovnih odločitev, miru in zdravja.

Z glasbo v vaša srca samo za vas, tudi v letu 2016, učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje