Veter podiral drevesa

Obilen dež je povzročil, da je nekaj rek prestopilo bregove, a ni bilo hujših poplav

Prlekija-on.net, torek, 12. januar 2016 ob 21:25
Konec tedna bodo spet padavine

Konec tedna bodo spet padavine

Veter je v ponedeljek in torek po vsej Sloveniji povzročil nekaj nevšečnosti v prometu zaradi podrtih dreves in električnih drogov, na širšem Štajerskem pa je razkrival tudi strehe. Obilen dež je povzročil, da je nekaj rek prestopilo bregove, a ni bilo hujših poplav. Po razlivanjih so se reke povečini že vrnile v struge.

Drevo oplazilo mimo vozeče osebno vozilo
Nekaj dreves je padlo tudi v naši okolici. Ob 15.05 so v naselju Zgornja Ročica gasilci PGD Sveta Ana odstranili tri podrta drevesa. Ob 20.17 je v Odrancih drevo padlo čez cestišče ter oplazilo mimo vozeče osebno vozilo. Pri tem je nastala manjša materialna škoda. Gasilci iz PGD Odranci so drevo odstranili s cestišča, ob 20.18 pa je v naselju Gomilci, občina Destrnik močan veter podrl vejo na cestišče, ki je ovirala promet. Posredovali so gasilci PGD Destrnik, ki so vejo razžagali, odstranili iz cestišča in cestišče počistili.

V torek, ob 5.26 je na cesto Dobrava–Litmerk v občini Ormož padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Hardek in Ormož, ki so zavarovali kraj dogodka, razžagali drevo in počistili cestišče. Ob 6.16 je na cesto Ormož–Središče ob Dravi pod naseljem Hum v občini Ormož padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so zavarovali kraj dogodka, podrto drevo razžagali in počistili cestišče. Ob 8.53 pa so v Novem vrhu v občini Apače gasilci iz PGD Podgorje odstranili podrto drevo s cestišča.

Konec tedna spet padavine
V četrtek bo sprva precej jasno in ponekod po nižinah megleno, zvečer in v noči na petek pa bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Ponekod bo lahko tudi snežilo. V petek se bo čez dan postopno zjasnilo.

Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, najvišje dnevne pa od 3 do 9 stopinj C.


Več v Narava