Slavni junaki na obisku v štajerski prestolnici

V sklopu LEGO festivala je razstavljenih devetnajst enkratnih in iz lego kock dovršenih skulptur

Bojan Sobočan, sreda, 27. januar 2016 ob 19:56
LEGO festival v Europarku

LEGO festival v Europarku

Še ta teden se vam lahko zgodi, če se boste sprehajali po znanem nakupovalnem središču Europark v Mariboru, da boste naleteli na krokodila. Seveda ne gre za čisto pravega krokodila, ampak izredno čudovito skulpturo – umetniško kreacijo sestavljeno iz tisočerih lego kock.

Ta teden v štajerski prestolnici gostijo velik LEGO festival. V sklopu festivala je razstavljenih devetnajst enkratnih in iz lego kock dovršenih skulptur. Slednje skupaj tehtajo več kot eno tono. Med razstavljenimi skulpturami najdemo številne prikupne živali in risane ter filmske junake. Med njimi lahko najdemo Chima Croco in Chima Lion, Woody iz zgodbe Toy Story, junaki iz filmske sage Vojna zvezd, 110 kilogramov težka medvedka in legendarna Strela McQueen, ter Captain Rex - junak iz sage Vojna zvezd. Slednji je tudi najtežja skulptura, ki tehta celih 142 kg.

Lego kocke spodbujajo kreativnost in ustvarjalnost, tako odraslih, predvsem pa otrok. Razstavljene skulpture nam dokazujejo, da lahko s pomočjo domišljije in dobre ideje ustvarimo čudovite kreacije tudi iz »navadnih« kock. Kakor iz malega zraste veliko, tako iz škatle razmetanih kock, lahko nastane tako rekoč vse, kar si zamislimo. Samo od nas je odvisno, kaj smo iz danega sposobni ustvariti.

Poleg razstavljenih skulptur je na voljo tudi velika LEGO igralnica, kjer je na voljo tisoče kock za otroško ustvarjanje in sestavljanje.S slednjimi bodo lahko otroci uresničili svoje zamisli.

 V sklopu LEGO festivala potekajo še naslednja tekmovanja:
  • ISKANJE ZLATE LEGO KOCKE,
  • SESTAVLJANJE MINI SKULPTUR,
  • SESTAVLJANJE NAJVIŠJEGA STOLPA,
  • SESTAVLJANJE NAJDALJŠEGA MOSTU,
  • TEKMOVANJE V »LEGO RIBARJENJU«.
Nekaj teh lego junakov si lahko ogledate spodaj, ostale pa si lahko ogledate na razstavi.


Več v Zanimivosti